Ce se întâmplă cu mâncarea pentru bolnavii internați la Spitalul Județean Timișoara,...

Ce se întâmplă cu mâncarea pentru bolnavii internați la Spitalul Județean Timișoara, după ce contractul cu firma de catering care a câștigat licitația a fost suspendat

2
DISTRIBUIȚI

marius craina spitalul judetean timisoara

Cei aproximativ 700 de bolnavi care sunt internați, în acest moment, la Spitalul Județean Timișoara, cea mai mare unitate medicală din vestul țării, nu vor rămâne fără mâncare, începând de mâine. Conducerea spitalului a reușit, în această dimineață, să găsească o altă firmă care să asigure cele trei porții de hrană pe zi pacienților, pentru următoarele șase luni, după ce a fost demarată o procedură de negociere directă.

Vă reamintim că spitalul a suspendat pe o perioadă de șase luni contractul cu firma de catering care a câștigat licitația „serviciului de preparare și servire a hranei”.


Totul după ce Direcția Sanitar-Veterinară Timiș a luat decizia de a suspenda activitatea firmei pentru 30 de zile pentru a-și putea extinde spațiile. Asta pentru că SC Dio Eden avea o capacitate de realizare a aproximativ 200 de porții pe zi, și nu de 1.000, atât cât are nevoie Spitalul Județean zilnic. Acesta este și motivul pentru care numeroși bolnavi și angajați ai spitalului din diferite secții s-au plâns de faptul că mâncarea nu vine la timp, și nu numai.

„Am semnat contractul cu noua firmă care va asigura mâncarea bolnavilor din Spitalul Județean Timișoara începând de mâine, pe o perioadă de șase luni. Bolnavii nu rămân fără mâncare”, a precizat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara. Firma care va asigura mâncarea bolnavilor în următoarele luni se numește Marcus SRL, iar prețul unui meniu zilnic este de 13 lei. Până astăzi, porțiile de hrană au fost aduse pacienților de către firma care a câștigat licitația.

2 COMENTARII

  1. Lucrurile erau cunoscute de multa vreme de aproape toti cei implicati.Ca sa intelegeti care este problema cu firma care asigura portiile de mancare la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara trebuie sa cunoasteti increngatura relatiilor care au condus la acest eveniment neplacut si periculos. Proprietara societatii Duo Eden, castigatoarea licitatiei electronice la SCJUT este fiica celebrului cantaret Petrica Moise. Acesta este bun prieten cu dr. Banda David Viorel, consilier superior si seful serviciului responsabil de autorizari din DSV Timis. Serviciul sau este cel care a avizat unitatea de productie al firmei Duo Eden desi in mod evident aceasta nu corespundea cerintelor legii (flux, spatii, etc). Motivele pentru care dr. Banda David Viorel a autorizat unitatea sunt: prietenia cu Petrica Moise, „prietenia de afaceri” pe care o are cu directorul DSV Timis, dr. Popa Adrian, faptul ca este revolutionar si este greu de inlaturat din functie (desi este anchetat de DNA pentru „spaga” de ceva vreme). Asta este radacina problemei, faptul ca prin autorizare unitatea Duo Eden a „devenit” in regula. In urma scandalului iscat de interesele din jurul contractului cu SCJUT, DSV Timis a trimis in control inspectorii din cadrul biroului „Antifrauda” sau mai cunoscut, fostul serviciu de „Politie Sanitara”. Sigur ca inspectorii acestui serviciu au consemnat ceea ce au gasit la fata locului, si de-aici „contradictia”. Acesta este motivul pentru care apare „contradictia” in deciziile luate in timp de DSV Timis fata de SC Duo Eden srl

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.