COMEBACK de campioană pentru Timișoara Saracens în primul duel din noul sezon....

COMEBACK de campioană pentru Timișoara Saracens în primul duel din noul sezon. Doar punct bonus defensiv pentru rivala Știința Baia Mare FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-592550962">
Saracens Tim Baia Mare (2)
Timișoara Saracens, debut cu dreptul în SuperLigă

Pe o vreme toridă Timișoara Saracens RCM a avut de luptat și cu un adversar greu în primul ei joc oficial din noul sezon al SuperLigii, ediția 2016-17. Campionii naționali s-au impus salutar cu 19-12 în fața rivalei CSM Știința Baia Mare după ce la pauză maramureșenii se vedeau câștigători la adăpostul unui 9-0 fără eseuri. Bănățenii au arătat însă din nou că resursele lor sunt superioare, în partea secundă.

Fără câteva piese importante din cauza problemelor medicale se părea că timișorenii vor începe și acest sezon cu un eșec în fața ”zimbrilor”. Calafeteanu a irosit șansa de a deschide scorul din penalități și Baia Mare a profitat prima dată în minutul 23 de ușoara apatie a gazdelor. Taniela Maravunawasawasa, autorul primei reușite, a dublat avantajul oaspeților dintr-o nouă lovitură de pedeapsă peste 11 minute și tot el a stabilit scorul pauzei după un drop-goal.

Partea secundă a decurs fără schimbări importante pe tabelă până în minutul 60. Din acel moment presiunea constantă exercitată de Timișoara Saracens a dat roade. Mai întâi după o acțiune frumoasă a lui Fercu (min. 61), după care Calafeteanu nu a mai ratat ținta și și-a apropiat echipa la două lungimi de adversar, 7-9. Cu nouă minute înainte de final campionii treceau pentru prima dată în avantaj, de această dată Drenceanu a reușit să culce balonul și Fercu a transformat. Era 14-9 și lucrurile au reintrat în normal. Mai mult, în minutul 78 nou intratul Zaharia a mai pus cinci puncte pe tabelă. Fără transformare de această dată. Maramureșenii s-au dezmeticit greu și în final s-au mulțumit cu o nouă penalitate, marca Taniela, pentru a obține punctul bonus defensiv.

Timișoara Saracens începe astfel cu dreptul, 19-12 cu ”zimbrii”, față de care au un meci în minus deoarece au stat în prima etapă. În runda a treia, pe 12 august, RCM-ul joacă pe terenul lui CSM Olimpia București.

Timișoara Saracens RCM: Militaru, Căpățână, Mariș, Popârlan, Drenceanu, Morrison, Rus, Burcea, Calafeteanu, Rose, Moala, Fl. Popa, Tangimana, Lemnaru, Fercu. Au mai intrat: Rădoi, Aholelei, Pungea, Mureșan, Ianuș, Pretorius, Zaharia. Antrenor: Grainger Heikell.

Grainger Heikell: ”E un rezultat bun, putem reveni din spate”

Tehnicianul lui Timișoara Saracens, Grainger Heikell, a explicat că se aștepta la erori și că per total moralul echipei a fost îmbunătățit prin răsturnarea tabelei. ”A fost un deznodământ pozitiv, nu a fost un meci frumos, multe erori evident și multe lucruri de lucrat. Ne așteptam să fie greșeli pentru că era primul meci după finala Cupei. Dar a fost frumos să evoluăm acasă în fața fanilor. E un rezultat bun dacă ne gândim că putem veni din spate și câștiga meciuri. În viitor știm că putem face lucrurile cum trebuie. Baia Mare e o echipă bună, ne dă încredere acest succes. Nu am schimbat multe la pauză, eram încrezători în ceea ce funcționează bine. Am avut și momente bune. Până la urmă am muncit din greu. Pungea aduce experiență și abilitate, Aholelei a adăugat entuziasm și consistență”, a declarat Grainger Heikell, antrenorul Timișoara Saracens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.