Concerte de blues cu lume puţină. Vezi ce formaţii au participat la...

Concerte de blues cu lume puţină. Vezi ce formaţii au participat la festivalul Blues Pentru Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1868319597">
Festivalul Blues Pentru Timişoara a fost inclus în sărbătorirea Zilei Timişoarei
Festivalul Blues Pentru Timişoara a fost inclus în sărbătorirea Zilei Timişoarei

Festivalul Blues Pentru Timişoara, desfăşurat în cadrul acţiunilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Timişoarei, a adunat joi seara în Piaţa Operei o serie de formaţii care au fost pe placul spectatorilor care gustă acest gen muzical. Prima trupă care a deschis manifestarea a fost Mike And The Blue Spirit. Trupa care a luat naştere în 1997 sub „umbrela“ lui Mihai Godoroja a reuşit să fie ca de obicei la înălţime, iar printre piesele care s-au bucurat de succes la faţa locului s-au numărat şi câteva melodii incluse pe materialul discografic „Hippie cu diamante“. Alături de Mihai Godoroja (voce), pe scenă s-au mai aflat Florentin Milcof – keyboard, Tibi Duţu – bas, Pasha Sokurenko – tobe şi Alin Păun – chitară.

Mai apoi, pe scenă au urcat bulgarii care alcătuiesc Vasko the Patch & Poduene Blues Band, care au reprezentat o surpriză plăcută pentru melomanii aflaţi la faţa locului. Vasko The Patch (pe numele său adevărat Vasil Georgiev) este o personalitate a muzicii bulgare care a avut parte de o serie de aprecieri de-a lungul anilor, muzica sa fiind înregistrată pe o serie de albume discografice. Vasko s-a născut la Sofia în iunie 1959 şi cântă la muzicuţă, tobe şi chitară şi a fondat primul Blues Band bulgăresc profesionist în ’89, Poduene Blues Band, numindu-l după cartierul rău famat de săraci din Sofia, unde a crescut. Formaţia a început să cânte blues în întreaga ţară, interpretând melodii proprii, povestind despre o viaţă grea, dar şi amuzantă precum şi despre libertate. Primul concert al trupei a avul loc în martie 1989, la Penitenciarul din Sofia. Vasko the Patch & Poduene Blues Band a lansat 17 albume în Bulgaria şi unul în Germania.

Alături de piese din repertoriul internaţional al blues-ului, trupa a cântat şi câteva compoziţii în limba bulgară şi a beneficiat de aplauze călduroase din public. Cea de-a treia formaţie care a acaparat scena din Centru a fost Bega Blues Band, care de această dată au venit în faţa fanilor cu o supriză: muzicuţistul Marcian Petrescu. Show-ul lor a beneficiat de succes, iar finalul festivalului a aparţinut trupei maghiare Suba Attila & The SoulFool Band.

Din păcate, numărul spectatorilor care au asistat la concertele programate pentru joi seara a fost mult sub aşteptări.
Foto: Denis Budău

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.