Doi din cei trei români răniți grav într-un accident rutier în Serbia,...

Doi din cei trei români răniți grav într-un accident rutier în Serbia, aduși cu elicopterul SMURD la Timișoara. Cum se simt

0
DISTRIBUIȚI

elicopter_SMURD

Trei români răniți grav într-un accident rutier petrecut în data de 23 iulie în Serbia au fost repatriați ieri. Unul dintre bolnavi a fost transportat cu avionul SMURD la București, iar ceilalți doi au fost aduși cu elicopterele SMURD la Spitalul Județean Timișoara.

Cum se simt răniții

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că misiunea de repatriere de ieri, efectuată la solicitatea Ministerului Afacerilor Externe, a fost îndeplinită cu succes.


Astfel, avionul SMURD a plecat spre Belgrad pentru a aduce un bărbat în vârstă de 36 de ani, care era internat cu multiple traumatisme în secția de terapie intensivă a spitalului din oraș. Această misiune a fost efectuată de o echipă medicală de la Spitalul de Urgență Floreasca, pacientul fiind transportat la Spitalul Elias din București.

A doua misiune a fost efectuată de piloții și cadrele medicale de la Punctul Aero-medical de la Craiova, care au preluat un bărbat în vârstă de 34 de ani de la spitalul din Sremska Mitrovica. Acesta a fost supus unei intervenții chirugicale în Serbia și era intubat. Cea de-a treia misiune a fost efectuată de piloții și cadrele medicale de la Punctul Aero-medical de la Arad. Ei au preluat un pacient intubat, o femeie în vârstă de 30 de ani, de la spitalul din Novi Sad. Cei doi pacienți repatriați cu elicopterele SMURD au fost duși la Timișoara.

„Este adevărat. Doi dintre răniți au fost transportați la Timișoara, fiind internați în acest moment la Clinica de Politraumatologie a spitalului județean. Bărbatul este conștient, iar femeia este intubată”, ne-a declarat medicul Mihai Grecu, șeful UPU-SMURD Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.