Drepturile TV la nivelul Ligii a II-a, MĂRUNȚIȘ pentru ASU Politehnica. Ce...

Drepturile TV la nivelul Ligii a II-a, MĂRUNȚIȘ pentru ASU Politehnica. Ce așteptări avea clubul susținut de suporteri și ce prevede înțelegerea actuală

0
DISTRIBUIȚI
08_resize
ASU Politehnica își va putea acoperi doar o mică parte din cheltuieli din drepturile TV

Trecerea la o serie unică de Liga a II-a nu pare să aducă niciun beneficiu cluburilor, dimpotrivă, cu atât mai puțin lui ASU Politehnica. Suma cu care s-au cumpărat drepturile TV anul trecut a rămas neschimbată, deși se preconiza dublarea ei, la circa 700.000 de euro. Prin urmare, pe lângă deranjul unor ore de disputare anapoda, cât mai convenabile trustului care transmite meciuri din toată Europa, echipa susținută de druckeri se va alege cu o sumă infimă.

La fel ca anul trecut suma pentru care s-au cedat drepturile TV la Liga a II-a, la comun, a rămas 350.000 de euro. RCS&RDS a achiziționat primele trei opțiuni și duelul CSM Rm. Vâlcea – ASU Poli, de vineri, a fost primul meci transmis în noul sezon. Un aspect curios al modului în care s-au cedat drepturile TV e că FRF a anunțat abia pentru joia trecută încheierea primei etape a procesului de atribuire. Dar, deja cu patru zile înainte se știa și de către echipa suporterilor timișoreni și de către toată lumea că Digi va transmite partida de la Vâlcea.

La un calcul simplu fiecare club, în medie, ar trebui să primească 17.500 de euro în urma înțelegerii. O sumă departe, la ani-lumină, de cele practicate în Liga I, acolo unde o nou promovată sau o retrogradată vede o sumă mai mare decât dublul pentru întregul pachet de B. Mai mult, nu e sigur nici dacă ASU Poli, de exemplu, va vedea măcar și acești bani. Actuala înțelegere urmând să fie ”ratificată” în urma unei întâlniri a cluburilor din Liga a II-a, pentru a se stabili cât primește fiecare în parte.

Clubul timișorean a făcut câteva solicitări pe adresa FRF, însă, cel puțin deocamdată televiziunile par să dicteze.


”Am fost informați legat de acest aspect. Că Digi va transmite trei jocuri pe etapă. Noi am cerut ca în cazul în care suntem televizați să fim consultați în legătură cu ora de disputare. Pentru că, decât să fim, de exemplu duminică, la acea oră, am prefera sâmbătă la ora clasică”, a declarat Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Poli, pentru PRESSALERT.ro.

Bani puțini și programări la ore nepotrivite

Al doilea aspect de care s-a interesat echipa fanilor e modul de atribuire a banilor. Dacă se urmează însă modelul Ligii I, acolo unde primează locul din clasament și o nou promovată primește o sumă sensibil mai mică, ASU Poli ar fi dezavantajată. O astfel de situație ar fi cu atât mai culmea cu cât timișorenii vor fi duminică televizați din nou și sunt evident mai căutați pe telecomandă. De altfel, ora de disputare bătută în cui pentru jocul cu Foresta Suceava de duminica viitoare a ridicat și mai multe sprâncene, 12.30! În ziua care se preconizează a fi cea mai călduroasă din ultimele săptămâni, cu temperaturi de până la 36 de grade!

”Am cerut ca suma să fie stabilită în Adunarea generală a Ligii a II-a iar banii să fie atribuiți în funcție de locul în clasament, numărul de jocuri televizat și audiență. Calculele noastre inițiale erau undeva la 30-50.000 de euro, dar astfel e mult mai puțin. Ne-am dori ca 50% din sumă să fie oferită cluburilor cât mai curând. 40% între tur și retur și ceilalți 10% în ultimele trei-patru etape”, a mai precizat Marius Cociu despre înțelegere.

”A treia chestiune, noi am solicitat ca atunci când meciurile noastre nu sunt la TV, posibilitatea de a negocia cu un alt trust media. Dar această variantă iese din calcul acum, deoarece următoarele opțiuni se doresc a fi și ele puse la licitație separat”, a conchis conducătorul de la ASU Politehnica.

Conform liga2.ro mai mulți președinți de cluburi și-au manifestat deja dezamăgirea cu privirle la sumele mici din drepturile TV. FRF a anunţat reluarea licitaţiei pentru celelalte pachete. Caietul de sarcini aferent procedurii de licitaţie se poate obţine gratuit prin intermediul poştei electronice până pe 17 august, ofertele urmând a fi depuse până la data de 18 august, ora 18.00, prin e-mail la adresa adrian.stangaciu@frf.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.