După zece luni de stagnare, lucrările la noul corp de clădire al...

După zece luni de stagnare, lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii din Timişoara ar putea fi reluate. Ce soluţie a fost găsită

1
DISTRIBUIȚI
nou corp spitalul de copii timisoara prompt
Lucrările s-au oprit după ce firma Prompt a intrat în insolvență

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara ar putea fi reluate în această toamnă. Vă reamintim că lucrările au fost stopate în luna noiembrie a anului trecut, după ce Prompt, firma care a câştigat licitaţia pentru realizarea construcţiei, a intrat în insolvenţă.


Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat, astăzi, că recent reprezentanţii primăriei au avut o discuţie cu una din firmele susţinătoare ale Prompt, care se va apuca de treabă.

Ce secţii vor fi mutate în noul corp de clădire

„La licitaţie, firma Prompt a venit cu două firme susţinătoare şi una dintre cele două s-a angajat să preia lucrarea şi s-o ducă mai departe. Acum am cerut firmei Prompt să predea documentaţia cu tot ce s-a făcut până în momentul de faţă. Evident că şi noi avem o situaţie şi vrem cât mai repede să înceapă lucrările cu firma respectivă”, a detaliat Nicolae Robu. Primarul Timişoarei a adăugat că nu este deloc mulţumit de atitudinea firmei Prompt în relaţia cu primăria, dar speră ca „măcar acum reprezentanţii firmei să fie cooperanţi şi să nu pună beţe în roate, astfel încât susţinătorii lor să poată prelua lucrarea şi să o ducă la bun sfârşit. S-ar fi putut face cu bunăvoinţă totul de firma Prompt, în afară de faţadă, unde au fost într-adevăr schimbări radicale”.

Edilul-şef spune că noua firmă nu va avea niciun motiv să nu finalizeze lucrarea, dar nu ştie când noul corp de clădire ar putea fi terminat. Mai ales că doar acum se face analiza efectivă a lucrărilor, iar apoi se va stabili un grafic de derulare al contractului.

Noul corp al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, o construcţie cu opt etaje, va găzdui Unitatea de Primiri Urgenţe, secţiile de radiologie, terapie intensivă, ortopedie, chirurgie, blocul operator, saloanele de prematuri, laboratoarele şi policlinica.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.