Elev din Timişoara, ELIMINAT de la ultima probă a Bacalaureatului de toamnă...

Elev din Timişoara, ELIMINAT de la ultima probă a Bacalaureatului de toamnă după ce a fost prins cu un dispozitiv sofisticat de ascultare în ureche. Cum a mai fost sancţionat

0
DISTRIBUIȚI
copiat bac
Elev din Timişoara, prins în timp ce încerca să copieze la BAC.

Absolvenţii de liceu din judeţul Timiş, şi nu numai, care s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat au scăpat de ultimele emoţii. Astăzi, liceenii au susţinut proba la alegere a profilului şi specializării, ultima din cadrul examenului.

Un elev a încercat să copieze cu o microcască

Inspectoratul Şcolar Timiş transmite că astăzi a fost înregistrat şi un prim incident.


Astfel, un candidat care a susţinut proba scrisă la Colegiul „Ion Mincu” din Timişoara a fost eliminat după ce a fost prins în sala de examen cu un dispozitiv sofisticat de ascultare în ureche. Este vorba, de fapt, despre o cască minusculă, însă profesorii supraveghetori au reuşit să-şi dea seama că elevul vrea să copieze.

Pentru că a încercat să fraudeze „examenul maturităţii”, elevul copiator s-a ales cu nota 1 şi nu va mai avea voie să se prezinte la următoarele două sesiuni ale Bacalaureat-ului. „La proba la alegere a profilului şi specializării s-au înscris din judeţul Timiş 925 de candidaţi, dar s-au prezentat 743, deci au absentat 182 de candidaţi. Un elev a fost eliminat din examen”, ne-a declarat Mihaela Petrov, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Timiş.

Afişarea primelor rezultate din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureat-ului (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00) sunt programate în data de 29 august. Rezultatele finale vor fi făcute publice la centrele de examen şi pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro în data de 1 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.