EXCLUSIV ONG-urile din Timişoara, abonate la gratuităţi pe RATT. Vezi LISTA completă...

EXCLUSIV ONG-urile din Timişoara, abonate la gratuităţi pe RATT. Vezi LISTA completă a celor cărora li se plătește transportul din bani publici

2
DISTRIBUIȚI

abonamente ratt (4) VS

Doar cine nu dorește nu beneficiază de reduceri la transportul în comun din Timișoara – este concluzia la care ajungem dacă vedem lista cu beneficiari. Din 2012 încoace numărul celor care primesc gratuitate pe mijloacele de transport în comun a crescut simțitor, asta în vreme ce mai bine de jumătate din veiturile RATT provin de la Primăria Timișoara. Cu toate acestea, în urmă cu o săptămână când comenta pe marginea unui incident în care un tramvai a mers două stații fără vatmanul care a căzut din cabină, primarul Nicolae Robu susținea că nu are nicio putere asupra RATT sau a conducerii, pentru a lua decizii sau a aplica sancțiuni.

PRESSALERT. ro vă prezintă lista cu beneficiari ai gratuităților pe vehiculele RATT așa cum rezultă în urma HCL-urilor adoptate de-a lungul anilor. Lista cuprinde: pensionarii, persoanele care nu sunt ieșite la pensie, dar au vârsta împlinită de 70 de ani și domiciliază în Timișoara, beneficiarii Legilor 314/2004, 44 /1994, 309 /2002 și 416/2001, elevii de ciclu gimnazial, liceenii și studenții, angajații Casei Faenza, angajații Salvo, activiștii sociali care deservesc Uniunea Pensionarilor din România – filiala Timiș, Consiliul Persoanelor Vârsnice și Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, Angajații Serviciului de Ajutor Maltez și ai altor ONG-uri care asigură asistența vârstnicilor la domiciliu, personalul Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului și a altor organizații cu profil similar, angajații organizațiilor care promovează apărarea drepturilor copiilor prin UNICEF, organizațiile cu profil umanitar și caritabil care oferă ajutor prin Federația Caritas, organițiile pentru integrare socială economică și familială prin Fundația Filantropia, Organizația Salvați Copiii, Centrul de Servicii Sociale „Pentru Voi”, deținătorii titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara, asociațiile profesionale în domeniul transporturilor, precum și organizațiile sociale, culturale, educaționale și muzee, angajații Asociației Naționale a Surzilor din România, angajații Asociației Nevăzătorilor din România, persoanele care efectuează controale pe vehiculele RATT, persoanele aflate în dificultate socială sau economică și sportivii de performanță.

De o reducere de 20% din costul abonamentului se bucură și persoanele care au reședință sau domiciliu în Timișoara.


Cei care donează sânge primesc și ei reducere de 50% din costul abonamentului vreme de 30 de zile. Amintim că anul trecut, peste 50.000.000 lei au fost alocate de la bugetul local pentru plata subvenţiilor pe transportul în comun.

2 COMENTARII

  1. Bravo Sergiu ,nu m=as fi gandit la o asemenea propunere extraordinara de reducere a traficulu in oras.Din pacate masinile au ocupat total spatiul public,trebuie facut ceva ,degeaba urlam cu totii in trafic ca este aglomerat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.