EXCLUSIV Poliţia Locală nu a aplicat NICIO sancţiune Primăriei Timişoara pentru imobilele...

EXCLUSIV Poliţia Locală nu a aplicat NICIO sancţiune Primăriei Timişoara pentru imobilele lăsate în paragină. Vezi cum se face exces de zel cu proprietarii privaţi

0
DISTRIBUIȚI

cladire abandonata degradata piata traian ruina gunoi (79)

Ca urmare a modificării Codului Fiscal, Primăria Timişoara poate dispune taxarea suplimentară a proprietarilor de terenuri şi imobile aflate în stare de paragină.

Impozitarea suplimentară a fost votată de Consiliul Local Timişoara, însă conform şefului Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo, impozitarea direfenţiată se va face abia de la 1 ianuarie 2017. Până atunci, Poliţia Locală Timişoara are în sarcină efectuarea de verificări pentru stabilirea situaţiei din teren. Dacă pentru timişoreni nu este un secret faptul că Primăria Timişoara deţine nenumărate imobile care au nevoie de reparaţii, agenţii de la Poliţia Locală condusă de Dorel Cojan – menţinut ca director interimar prin grija primarului Nicolae Robu, care nu organizează un concurs de ocupare a postului – nu par să fie dornici să aplice legea în mod egal.

PRESSALERT.ro a solicitat Poliţiei Locale o situaţie privind numărul de sancţiuni aplicate persoanelor private şi Primăriei Timişoara pentru imobile şi terenuri în paragină.


Din răspunsul primit putem conchide că agenţii lui Cojan se tem să aplice legea în mod egal şi să amendeze primăria pentru felul în care arată unele clădiri din Piaţa Traian, care au devenit adăposturi pentru cerşetori sau grupurile de hoţi care operează în Timişoara. Se poate observa în răspunsul pe care îl redăm mai jos cum Poliţia Locală evită să spună cu subiect şi predicat că nu a amendat primăria, dar nici nu poate preciza câte sancţiuni a aplicat municipalităţii.

„Vă comunicăm că în cursul anului 2016 au fost indentificate 224 de clădiri neîntreţinute şi au fost aplicate un total de 376 de notificări, dintre care 138 pentru asociaţii de proprietari şi 238 pentru proprietari individuali sau cei din locuinţe colective care nu sunt constituiţi în asociaţii de proprietari. În mod similar s-a procedat şi în cazul Primăriei Timişoara, situaţia acestora fiind transmisă Direcţiei Clădiri, Terenuri şi Dotări Diverse. În ceea ce priveşte terenurile aflate în proprietatatea Primăriei Municipiului Timişoara vă comunicăm de asemenea că acestea sau fost inventariate de către poliţiştii locali din cadrul Serviciului Protecţia Mediului, fiind aplicată o somaţie Direcţiei de Mediu, cu solicitarea de igienizare a celor 63 de terenuri, somaţia fiind în termen”, ne-a transmis Poliţia Locală Timișoara.

Trebuie să amintim că, prin bunăvoinţa CL Timişoara, poliţiştii locali folosiţi nu doar la alungarea bicibcliştilor din centru, ci şi la paza unor obiective precum pasajul Michelangelo sau Sala Polivalentă, au primit majorări de salarii şi normă de hrană pentru munca depusă.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.