EXCLUSIV Primăria Timişoara, NICIO sancţiune pentru firmele care au ciopârţit copaci pe...

EXCLUSIV Primăria Timişoara, NICIO sancţiune pentru firmele care au ciopârţit copaci pe bani publici. Care este explicaţia

0
DISTRIBUIȚI

arbori taiati

Acum doi ani, Timişoara, cunoscută ca oraşul florilor şi al parcurilor, începea să arate ca o junglă. Lipsa contractelor de gestionare a spaţiilor verzi şi refuzul edilului-şef Nicolae Robu de a atribui lucrările unei firme până la finalizarea licitaţiei se vedeau cu ochiul liber: florile frumoase deveniseră o amintire, iar tufişurile crescuseră de multe ori mai înalte decât copiii care veneau la joacă în parc.

În final, situaţia a fost rezolvată, iar contractele au fost adjudecate prin licitaţie de Rogera, firmă cu pedigree liberal, şi SC Green City Andliv.

Primăvara anului 2016 a venit cu o nouă surpriză neplăcută pentru timişoreni. Toaletarea copacilor s-a dovedit a fi un adevărat măcel. Pozele cu copaci cu crengi înflorite tăiate de angajaţii celor două firme au devenit virale pe internet, iar timişoarenii s-au revoltat.


Un alt model de toaletare a fost tăierea crengilor până aproape de trunchi, operaţiune care, spuneau angajaţii celor două firme, asigura regenerarea copacilor.

arbori taiati4

 

Primăria Timişoara, prin Direcţia de Mediu, a transmis că ambele operaţiuni sunt executate corect şi că intervenţiile care aveau loc la copaci erau necesare. Cu toată revolta de pe Facebook, timişorenii par să se fi mulţumit doar să facă poze şi să comenteze.

PRESSALERT.ro a cerut Primăriei Timişoara să ne comunice numărul de sesizări primite din partea cetăţenilor pe acest subiect, dar şi numărul de sancţiuni aplicate firmelor pentru că au ciopârţit copacii. Municipalitatea, prin Direcţia de Mediu, ne-a comunicat că „la Direcţia de Mediu a fost înregistrată o sesizare cu privire la toaletarea copacilor. Nu au fost aplicate sancţiuni cu privire la toaletarea copacilor, lucrările efectuându-se de către societăţi conform programelor de lucrări, în perioada de repaus vegetativ al arborilor, perioadă optimă efectuării unor astfel de lucrări”.

Trebuie spus că, în aceeaşi notă a lipsei de interes pentru sancţionarea firmelor care fac lucrări în oraş, din 2012 şi până în prezent o singură firmă a fost sacţionată pentru că nu a finalizat la timp un proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.