Gata cu RISIPA pe reparaţii la drumuri ce ţin de CJT: Grindeanu...

Gata cu RISIPA pe reparaţii la drumuri ce ţin de CJT: Grindeanu anunţă puncte speciale de verificare și taxe pentru transportatorii cu gabarit peste 12 tone

0
DISTRIBUIȚI

strada Iepurelui santier lucrari (6)

Puncte de trecere speciale și taxe obligatorii pentru vehiculele cu greutate de la 12 la 40 de tone, asta dorește să impună noul președinte al Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, pe drumurile din judeţ. Acesta a explicat astăzi că banii județului sunt aruncați degeaba pe reparații la drumuri pe care nu se respectă regimul de tonaj.

„Tot ceea ce înseamnă drumuri judeţene, fiind în administrarea consiliului judeţean, trebuie să se respecte reguli pentru tonaj. Vreau să vă dau exemplu de drumuri în judeţul Timiş unde aceste reguli nu au fost respectate şi unde drumuri făcute din banii CJ, din cauza nerespectării acestor reguli de greutate pe osie sau altfel, au devenit nepracticabile.


Situaţia este ca un cerc care în momentul ăsta pare că nu poate fi rupt. Aici vorbim de două lucruri: de autorizaţii speciale de transport peste un anumit tonaj şi de tonaje care nu mai au voie deloc să circule pe drumurile juudeţene. În judeţul Timiş, de la începutul anului, s-au eliberat 17 autorizaţii speciale de transport. Spre exemplu, pe drumul Timişoara – Lipova pe banda de ieșire din Timişoara spre Lipova este perfect, dar pe banda de venire spre Timişoara este stricat. Acum a intrat în reparații. De ce e aşa? Pentru că tot ce înseamnă transport de piatră de la cariera de piatră din zona Lipova în loc să respecte regulile şi să meargă pe drumurile speciale, pentru că depăşesc până şi tonajul pentru care se dă autorizație de transport, nu fac acest lucru. Lucrurile astea duc la stricarea drumurilor”, a explicat Grindeanu.

Pentru că CJ Timiș nu poate interveni pentru a face ordine în rândul transportatorilor, Grindeanu a apelat la șeful IPJ Timiș, Ion Mirescu. „Noi nu avem autoritatea să facem aceste lucruri decât împreună cu poliţia. Am avut o discuţie zilele trecute cu domnul Mirescu, se caută soluţiile legale astfel încât să facem puncte fixe de control. Şi îi anunţ în premieră pe aceşti transportatori că atât timp cât CNADNR poate taxa cu vigniete, cred că se poate, legal, pe drumurile judeţene să avem puncte fixe, şi aşa vom face. Dacă lucrurile vor putea fi aranjate din punct de vedere legal, la rectificarea de buget de la finele lunii vom prevedea bani să facem investiții pe aceste drumuri”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.