Grindeanu anunţă schimbări RADICALE privind modul în care se fac investiţiile cu...

Grindeanu anunţă schimbări RADICALE privind modul în care se fac investiţiile cu bani de la CJ Timiş. Ce probleme a găsit

2
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu prima conferinta de presa04_resize

Nemulţumiri pe bandă rulantă pentru noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, care de la instalarea în funcţie a găsit nenumărate lucruri care nu funcţionează în instituţia care în ultimii patru ani a fost condusă tot de un reprezentant PSD, Titu Bojin, acum la UNPR.

Pentru a se asigura că organizarea activităţii este una cât se poate de eficientă, Grindeanu a anunţat că va opera o schimbare de organigramă. Nu numai atât, recent, şeful CJ Timiş a avut şi o discuţie cu constructorii, cărora le-a explicat că, pentru eficientizarea muncii, contractele cadru vor fi schimbate. De exemplu, una din nemuţumirile lui Grindeanu s-a legat de faptul că la CJ Timiş se organizau şi câte patru licitaţii pentru repararea unui singur drum. Nu numai atât, dar Grindeanu anunţă că vrea să supravegheze îndeaproape toate proiectele CJ Timiş.

„Mă gândesc ca tot ce înseamnă investiții la Consiliul Județean Timiș, nu doar cele de la drumuri, inclusiv investițiile care sunt făcute din banii CJ pentru instituții aflate în coordonarea CJ – de exemplu, Spitalul Județean, Muzeul Banatului sau Muzeul Satului – tot ce înseamnă cheltuirea banului public din partea CJ, va fi gestionat de CJ, în sensul următor: ceea ce ține de partea de investiții se desfășoară în CJ, după ce este recepționată acea lucrare se predă către administratorul respectiv.


Se va aplica această măsură și la școlile aflate în coordonarea CJ. Acum, lucrurile acestea nu sunt urmărite până la capăt, cum trebuie, și avem foarte multe surprize pe acest subiect. Această formă de centralizare, dacă vreți, pe parte de investiții cred că este abordarea corectă. Vă pot da și un exemplu din trecut: investițiile pe care Primăria Timișoara le făcea în trecut la Aquatim, față de Colterm. La Aquatim, PMT făcea investiții de extindere sau de modernizare, ducea investiția până la capăt, după care preda lucrarea către administrator. Lucrurile au mers foarte bine. La Colterm însă, abordarea era alta. Se dădeau banii la începutul anului pe o listă de investiții pe care o propunea Colterm și ei făceau toate lucrurile. Lucrurile nu au mers foarte bine, în comparație cu Aquatim. Managerii instituțiilor din subordinea CJ nu au în contractul de muncă chestiunile legate de derularea investițiilor, ci chestiuni legate de managementul instituțiilor pe care le conduc. Atâta timp cât sunt bani de la CJ și sunt investiții venite de la CJ, e normal ca această instituție să-și urmărească până la capăt buna derulare a acelei investiții, după care se predă acea investiție către cel care are dreptul de administrare pe acel obiectiv”, a declarat şeful CJT.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.