Grindeanu, LĂMURIRI pe tema tarifului de închiriere a Stadionului „Dan Păltinișanu”...

Grindeanu, LĂMURIRI pe tema tarifului de închiriere a Stadionului „Dan Păltinișanu” din Timișoara. Ce echipe au semnat deja contracte

0
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu (4)

Președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, a făcut, astăzi, o serie de precizări pe tema tarifului de închiriere a Stadionului „Dan Păltinișanu” din Timișoara. Recent reprezentanții ASU Poli au acuzat că suma de 21.000 de lei este una prea ridicată pentru echipa din eșalonul secund și că introducerea unui tarif este injustă, în condițiile în care ACS Poli a jucat gratis pe stadion vreme de patru ani de zile.

„Am văzut că am fost foarte injurat în ultimele 24 de ore, nu neaparat înjurat, ci subiect de discuţie. Sunt în momentul ăsta şeful unei instituţii care are aprobate nişte hotărâri în vigoare, cu toată dragostea şi pentru ASU şi pentru ACS, eu trebuie să respect acele hotărâri de consiliu judeţean. Dacă ar fi fost proprietate personală a lui Sorin Grindeanu acel stadion, poate că aş fi putut să negociez să spun că este prea mult să cerem 21.000 de lei, să cerem doar 5.000 lei sau mai puţin.


Există nişte hotârâri de consiliu în vigoare pe care trebuie să le respect până când se termină procedura demarată înainte de a veni eu preşedinte şi e o procedură demarată inclusiv pe licitaţie. Sunt obligat să respect toate aceste proceduri, dacă nu le respect înseamnă că încalc legea”, a declarat preşedintele CJ Timiş.

Grindeanu a explicat că în ciuda obiecțiilor, atât ACS Poli, cât și ASU Poli au semnat contracte cu consiliul județean pentru a putea juca pe Stadionul „Dan Păltinișanu”. Cele două echipe vor plăti câte 21.000 de lei, în baza actului semnat. Grindeanu spune că în luna august ar trebui să fie finalizate și procedurile legate de licitația pentru închirierea stadionului și că după, CJT ar putea aduce o serie de modificări cu privire la sumele la care poate fi închiriat stadionul. Amintim că suma de 21.000 de lei reprezintă banii necesari pentru întreținerea gazonului și a tribunelor pe durata sezoanelor competiționale.

Practic, pentru a putea scădea prețula la care se închiriază „Dan Păltinișanu” către echipele de sport, CJ Timiș ar trebui să lege contracte cu firme care să organizeze evenimente pe stadion. Câte? Atât de multe încât banii necesari pentru întreținerea stadionului să fie acoperiți din astfel de venituri. Grindeanu a conchis spunând că își dorește ca Stadionul „Dan Păltinișanu” să fie accesibil nu doar celor două echipe de fotbal din urbea de pe Bega, ci și echipei de rugby.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.