HAOS Spitalul Județean Timișoara a suspendat contractul cu firma de catering care...

HAOS Spitalul Județean Timișoara a suspendat contractul cu firma de catering care livra mâncarea bolnavilor. Care este explicația și ce se va întâmpla UPDATE Ce spune DSV Timiș

5
DISTRIBUIȚI

marius craina spitalul judetean timisoara

Haos la Spitalul Județean Timișoara, de la 1 august. Bolnavii, dar și medicii s-au plâns că noua firmă de catering care livra mâncarea unității medicale nu-și desfășoară activitatea cum trebuie. Astfel, micul dejun, prânzul sau cina erau aduse cu întârziere, plus că mâncarea nu era gătită corespunzător sau nu erau livrate suficiente porții. Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, a anunțat, astăzi, că contractul cu firma de catering care a câștigat licitația a fost suspendat pe o perioadă de șase luni, în această săptămână. Asta după ce, în urma unei notificări făcute de unitatea medicală, Direcția Sanitar-Veterinară Timiș a mers în control la firmă și a constatat mai multe nereguli, motiv pentru care a suspendat activitatea societății comerciale.

Directorul spitalului spune că vechiul contract cu firma care livra mâncarea bolnavilor, ce era gătită în bucătăria spitalului, a expirat în data de 30 iulie. Astfel, a fost organizată o licitație publică, la care s-au înscris patru firme, câștigătoare fiind desemnată SC Dio Eden, care a venit cu prețul cel mai mic pentru o porție de mâncare pe zi, adică trei mese cu aproximativ 11 lei. „Am considerat că este normal și civilizat ca mâncarea să fie adusă la caserolă, cu tacâmuri și pahare de unică folosință. Din 1 august, firma care a câștigat licitația a început să livreze mâncarea. Înainte, am luat câteva măsuri de siguranță, am vizitat sediul firmei și am trimis două adrese la DSP și DSV, care ne-au răspuns că societatea are aviz de funcționare”, a explicat, astăzi, Marius Craina.

Totuși, în data de 9 august, reprezentanții firmei au informat unitatea medicală că nu mai pot livra mâncarea pentru că nu fac față numărului mare de porții care trebuie gătite zilnic. „În 28 iulie, DSV spune că firma are aviz de funcționare, în 4 august spune că nu mai are. Spitalul a fost pus într-o postură delicată și destul de periculoasă, noi avem responsabilitatea de a asigura mâncarea în spital. Vorbim de 600-700 porții pe zi pentru bolnavi, plus pentru medicii care fac gărzi. Am fost puși, practic, în situația de a demara o procedură de negociere directă, pentru că am suspendat contractul cu firma pe o perioadă de șase luni.


Mâine va fi deschisă procedura de negociere directă, urmând să desemnăm o nouă firmă care va livra mâncarea bolnavilor în următoarele luni”, a precizat managerul Spitalului Județean Timișoara.

Marius Craina spune că firma va livra mâncarea bolnavilor până vineri, urmând ca de sâmbătă porțiile de hrană să fie aduse de noua firmă. „Interesant cum DSV a spus că Dio Eden respecta normele, dar după o săptămână spune că nu le mai respectă. Am fost puși într-o situație dramatică, pentru că pacienții trebuie să primească mâncare. Contractul cu firma Dio este suspendat până vedem ce se întâmplă cu ea, contractul poate fi reluat dacă reușesc să-și extindă spațiul”, a conchis managerul Spitalului Județean Timișoara.

UPDATE Csaba Daroczi, director adjunct DSV Timiș, dă vină pentru situația creată pe reprezentanții Spitalului Județean Timișoara, care nu au verificat înainte de a semna contractul cu firma de catering dacă aceasta are capacitatea să pregătească 1.000 de porții pe zi sau nu. „Firma de catering a venit și a făcut o solicitare, după ce s-a semnat contractul cu spitalul județean, în data de 29 iulie, de extindere și modernizare a fluxului tehnologic și a spațiilor. Inspectorii noștri s-au dus, au văzut și au dat acceptul pentru modernizare și extindere, dar cu suspendarea activității pe o perioadă de 30 de zile, având în vedere că nu se poate realiza extindere și să facă mâncare în acest timp. Spitalul județean, după ce a derulat procedura de achiziții, ne-au făcut nouă o solicitare, în 28 iulie, în care ne-a întrebat dacă firma respectivă e autorizată sau nu. Noi i-am răspuns că este. Dar nu e normal ca atunci când se face un caiet de sarcini să ai acolo niște întrebări specifice? Nu poți să atribui tu un serviciu unei firme care nu are capacitate, firma avea capacitate de realizare a 200 de porții pe zi. Societatea are autorizație din septembrie 2014, livrează mâncare la OncoHelp fără nicio problemă, fără nicio sesizare. Acum s-au angrenat la un alt contract pe care nu pot să-l îndeplinească. Trebuia un audit intern să verifice societatea înainte de atribuirea acestui contract, așa era normal”, consideră reprezentantul DSV Timiș.

5 COMENTARII

  1. Fosta firma de ce nu are voie sa preia contractul actual ca asa e normal ,din cate am inteles mai era o firma sub cea care a castigato spagara lu craina sa revina fosta firma pentru ce se mai face o noua licitatie??? ,crania dati demisia in semn de respect, nu esti in stare sa controlezi situatia,credeai ca o sa faci o smecherie cu dio ,dar vati cam dat peste picioare unu la ‘alta’…

  2. 3 mese cu aproximativ 11 lei ???? Alooo, in ce tara ne aflam??? In Congo ??? Bataie de joc fata de bolnavii din spital .
    Cum e posibil ca directorul de spital sa aprobe 3 mese cu 11 lei ???? El a mancat vreodata vreun meniu de la firma respectiva ? Sigur nu. Si a luat doar spaga de la firma rspectiva si laturiile au fost livrate!
    Macar Dsv ul a facut ceva ca , conducerea spitalului se gandeste cum sa si mai faca o vila cum sa si mai ia un bolid de lux pe spatele pacientiilor. Gunoaiele astea ar trebui sa raspunda pentru mancarea pacientilor , pentru deciziile care le iau pentru sanatatea pacientiilor !!!

  3. Este foarte clar ca acest contract sa dat așa Cum se dau și alte contracte . Adică preferențial contra SPAGA și nimeni nu sesizează . Este pe fata măgăria .
    Rușine conducerii spitalului k nu se mai satura a ajuns sa ia și din gura bolnăvior.

  4. Pentru directorasul smecheras Craina si prietenii care l-au susținut (se știe foarte bine cine sunt ….si la ce etaj din spital lucrează) am o sugestie: la micul dejun, încercați, pe lângă slănina si toba pe care văd ca o serviți la micul dejun pacienților, si niște ceapa….ca nu e prea scumpă si ii da gust mai bun…. Pana unde mergeți cu situația asta penibila? Credeți voi ca nu se știe sau ca nu se vede derapajul din in spitalul vostru ? Un mesaj special…..știți cartea aceea ” Totul se plătește” ? Rugati-va lui D-zeu ….poate va iartă….Cine știe…merita încercat, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.