Ignorați de guvernanți: la Timișoara a început construcția celui mai mare centru...

Ignorați de guvernanți: la Timișoara a început construcția celui mai mare centru de arși din vestul țării, dar ministerul nu alocă bani pentru aparatele medicale extrem de scumpe

0
DISTRIBUIȚI

pat-spital_3

Până la sfârșitul anului, bolnavii cu arsuri grave din vestul țării nu ar mai trebui să fie transportați la București pentru a le fi salvată viața. La Casa Austria din cadrul Spitalului Județean Timișoara a început construcția unui centru de mari arși ca-n Occident, cu bani de la Consiliul Județean Timiș. Însă, Ministerul Sănătății este cel care va trebui să asigure dotarea cu aparatură medicală a centrului, care se ridică la aproximativ patru milioane de euro.

Centru de arși = aparatură scumpă

Deși conducerea Spitalului Județean Timișoara a trimis un memoriu ministerului, la sfârșitul lunii iunie, cu privire la aparatura de care e nevoie pentru dotarea centrului, nu a primit niciun răspuns.


„Centrul va fi prevăzut cu cinci paturi pentru mari arși. Am trimis un memoriu Ministerului Sănătății privind dotarea cu aparatură a centrului. Vorbim de aparatură care se ridică la circa patru milioane de euro și vom introduce și o stație proprie de sterilizare, care mai costă câteva zeci de mii de euro. Acum două săptămâni am vorbit cu Raed Arafat, l-am informat cu privire la stadiul lucrărilor centrului de mari arși, dar nu am primit niciun răspuns. Centrul e unul foarte scump, vorbim de o tehnologie de ultimă oră”, a explicat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Directorul unității medicale speră că instituția pe care o conduce nu va ajunge în situația „penibilă” de a „sta și mă uita ce frumos e centru, dar să nu am cu ce să-l dotez. Mi se pare penibil să-l ai, dar să nu-l poți folosi. Sunt foarte multe cazuri în vestul țării care necesită un centru de acest gen”. Marius Craina spune că în luna septembrie vor fi scoase la concurs posturile pentru centrul de mari arși, astfel că în luna octombrie ar trebui să se facă și primele angajări. „Ar fi penibil ca angajații să stea și să se uite la tehnologie”, a conchis managerul Spitalului Județean Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.