A început BAC-ul de toamnă. Vezi care este programul

A început BAC-ul de toamnă. Vezi care este programul

0
DISTRIBUIȚI

bacalaurea 2014 04_resize

Din nou emoții pentru aproape 1.500 de absolvenți de liceu din județul Timiș. Astăzi a început Bacalaureat-ul de toamnă, cu proba orală la Limba Română. La cea de-a doua sesiune a „examenului maturității” din acest an s-au înscris liceeni care nu s-au prezentat la prima sesiune pentru că nu s-au simțit pregătiți sau au rămas corigenți, dar și care au picat BAC-ul pentru că nu au învățat sau pentru că au încercat să-l fraudeze.

Când se afișează rezultatele

Inspectoratul Școlar Timiș transmite că s-au înscris la BAC-ul de toamnă 1.418 candidați, 888 fiind din promoția actuală.


Totodată, 1.336 au terminat liceul la zi, 33 la Seral și 49 la fără frecvență.

În intervalul 16 – 17 august, candidații susțin atât proba orală la Limba Română, cât și la Limba Maternă. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va avea loc între 17 şi 19 august, urmând ca ultima probă orală, evaluarea competenţelor digitale, să se deruleze în zilele de 18 şi 19 august.

Examinările scrise din a doua sesiune încep luni, 22 august, cu proba la Limba Română, şi continuă marţi, 23 august, cu proba la Limba Maternă, respectiv miercuri, 24 august, cu proba obligatorie a profilului. Testele scrise se încheie vineri, 26 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea primelor rezultate (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00) au loc în data de 29 august, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 1 septembrie.

Vă reamintim că promovabilitatea în județul Timiș după prima sesiune a examenului de Bacalaureat a fost de 64,53%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.