Jimbo Blues aduce în faţa spectatorilor două trupe maghiare şi două formaţii...

Jimbo Blues aduce în faţa spectatorilor două trupe maghiare şi două formaţii româneşti. Vezi care sunt acestea

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Bega Blues Band va fi gazda festivalului Jimbo Blues
Formaţia Bega Blues Band va fi gazda festivalului Jimbo Blues

Jimbo Blues, festival deja cu tradiţie pe harta bluesului autohton, se pregăteşte de ediţia cu numărul 14, evenimentul pregătind şi pentru acest an câteva recitaluri care vor fi savurate pe deplin de către melomani. Festivalul a luat naştere la iniţiativa fostului primar al Jimboliei Gabor Kaba şi a regretatului muzician Bela Kamocsa, fondatorul trupei Bega Blues Band, iar prima ediţie a acestei manifestări a avut loc…iarna, cu prilejul unui concurs internaţional de preparare a mezelurilor din carne de porc. Acesta este şi motivul pentru care Kamo, împreună cu Johnny Bota, au compus imnul Jimbo Blues, respectiv piesa denumită „Bluesul Porcului”, inserată pe Cd-ul „Vechituri noi” al trupei Bega Blues Band.

Anul acesta evenimentul se va desfăşura sâmbătă şase august, cu începere de la ora 20 la Teatrul De Vară Jimbolia. Printre trupele care vor susţine recitaluri se numără Mike and The Blues Spirits.


Un foarte cunoscut producător de televiziune şi realizator de emisiuni radio, Mihai Godoroja a pus bazele trupei The Blue Spirit în 1997. În cadrul acestui festival vor mai susţine recitaluri şi formaţiile maghiare Molnar Dixieland Band (Szeged) şi Tom White. Formaţia Bega Blues Band va fi – ca de obicei – gazdă la Jimbo Blues. Formaţia Bega Blues Band, al cărei fondator a fost regretatul Béla Kamocsa, îşi continuă traiectoria artistică, la cotele cele mai înalte, aşa cum şi-a dorit cel care a înfiinţat-o.

Johnny Bota şi Lică Dolga, cei care au mai rămas din trio-ul iniţial Bega Blues Band au chemat alături de ei muzicieni din generaţii diferite, împreună cu care au participat la numeroase festivaluri, emisiuni radio şi TV din România şi din străinătate. Grupul este format din Maria Chioran- voce, Lucian Nagy – instrumente de suflat şi percuţie, Toni Kühn – claviaturi, Mircea Bunea – ghitară, Johnny Bota – bas, Lică Dolga – tobe. Valoarea grupului Bega Blues Band, care a participat la sute de concerte jazz și blues, este atestată prin obţinerea Premiului de Jazz al Uniunii Compozitorilor şi al Fundaţiei Muzza pentru Cea mai bună formaţie a anului şi prin nominalizarea CD-ului „Zboina neagră – In memoriam Kamo” la Discul Anului.

În cursul lunii noiembrie a anului trecut, în cadrul celei de-a 25-a ediţii a manifestării Gala Blues Jazz Kamo, trupa a lansat cel mai recent material discografic, denumit Brassica Soup, pe care sînt imprimate şapte compoziţii ale lui Johnny Bota şi Lucian Nagy şi o piesă a lui Mongo Santamaria. În luna iunie a acestui an, Bega Blues Band a susţinut un concert la Londra, în organizarea Romanian Institute Of Culture London. Intrarea la festivalul Jimbo Blues este liberă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.