„La Tunele”, poteca săpată în stâncă de localnici într-unul din cele mai...

„La Tunele”, poteca săpată în stâncă de localnici într-unul din cele mai frumoase locuri din Banat, în care turiștii scapă de caniculă FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1799570757">
La Tunele
„La Tunele”, poteca spectaculoasă din Banat.

V-ați săturat de temperaturile ridicate din Timișoara, dar nu aveți condiția fizică să urcați în vârf de munte sau timpul necesar? În Banat există o mulțime de locuri în care vă puteți bucura de răcoare, cu un minim de efort. Unul dintre acestea este și „La Tunele„, o potecă spectaculoasă săpată de localnici în stâncă, aflată în Cheile Nerei, considerate unele dintre cele mai frumoase chei din România.

Cel mai lung tunel are 40 de metri

Traseul cu tunele săpate manual în stâncă se află între Podul Bei și Sasca Română din județul Caraș-Severin, în Rezervația Cheile Nerei – Beușnița. În această porțiune se găsesc șase astfel de tuneluri, care pot fi parcurse foarte ușor și a căror istorie nu este nici astăzi pe deplin cunoscută. Poteca peste Valea Nerei este de-a lungul unor stânci uimitoare, iar drumeții pot admira peisaje naturale superbe.

La Tunele

Mai mult, turiștii care ajung „La Tunele” pot să guste mure pe care o culeg pe traseu, în această perioadă, dar și să se bucure de răcoare. Asta pentru că în tunelele mai lungi, temperaturile sunt destul de scăzute. Cel mai lung tunel săpat în stâncă este ultimul, numit şi Tunelul Mare, care are o lungime de 40 metri. Tunelele din Sasca Română sunt situate la o înălţime medie de 15 metri deasupra Văii Nerei, de-a lungul unui perete de stâncă.

După ce au traversat tunelele, turiștii pot continua traseul spre o altă atracție turistică, și anume o potecă suspendată peste Nera. În drumul lor spre poteca suspendată, turiștii au parte de „aer condiționat natural”. Asta pentru că o parte din drumul forestier spre potecă este săpat în pământ, iar în aceste locuri este mai răcoare.

În Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşiţa, iubitorii de natură pot admira şi alte atracţii spectaculoase, precum Cascada Bigăr, Cascada Beuşniţa, Lacul Dracului sau Lacul Ochiul Beiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.