Legi absurde: mii de părinţi din Timiş refuză să ridice pachetele cu...

Legi absurde: mii de părinţi din Timiş refuză să ridice pachetele cu rechizite şcolare oferite GRATUIT de minister, pentru că actele necesare sunt mai scumpe

0
DISTRIBUIȚI
rechizite scolare
Mii de părinţi din Timiş refuză să ridice rechizitele şcolare gratuite.

Din cauza birocraţiei, în depozitul Inspectoratului Şcolar Timiş rămân anual mii de pachete cu rechizite şcolare care ar trebui să fie distribuite gratuit elevilor care provin din familii sărace. Aceste pachete sunt oferite de Ministerul Educaţiei, însă părinţii nu se prea înghesuie să ridice rechizitele care au o valoare de 25 – 30 lei. Motivul? Actele necesare la dosarul ce trebuie depus de părinţi pentru ca copiii să poată beneficia de aceste rechizite sunt mai scumpe.

Când vor fi distribuite rechizitele şcolare

Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Timiş, a declarat că, în total, aproximativ 10.300 de copii din judeţul nostru ar putea beneficia de rechizite şcolare gratuite.


„Aceste rechizite se dau la cerere, după începerea anului şcolar. Pachetele cu rechizite se dau acolo unde venitul pe membru de familie este mai puţin de 50% din salariul minim brut pe economie. Din păcate, problema principală este că foarte mulţi dintre cei care ar putea beneficia de aceste rechizite nu depun acele dosare care înseamnă umblat la primărie, înseamnă chiar şi cheltuieli poate mai mari decât valoarea pachetului în sine, care este 25-30 lei pe un an şcolar. De aceea, deşi am primit bani inclusiv anul acesta pentru a face achiziţie de rechizite, nu am făcut deocamdată această achiziţie, pentru că estimăm că stocurile care există în momentul de faţă vor fi suficiente pentru elevi”, a explicat Francisc Halasz.

Rechizitele şcolare urmează să ajungă pe băncile elevilor care provin din familii cu venituri reduse în perioada 26 septembrie – 10 octombrie. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, în judeţul nostru funcţionează 600 de unităţi de învăţământ, însă doar 195 sunt cu personalitate juridică, restul fiind structuri ale acestora. Şcoala începe la mijlocul lunii septembrie pentru aproximativ 93.000 de elevi şi preşcolari din judeţul Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.