Lucrări făcute în bătaie de joc la liceele Loga şi Calderon din...

Lucrări făcute în bătaie de joc la liceele Loga şi Calderon din Timişoara, unde elevii încep cursurile tot în clădiri fără autorizaţie sanitară. Ce se întâmplă în subsolurile şcolilor

0
DISTRIBUIȚI
colegiul cd loga
Igrasie în subsolul Liceului Lenau din Timişoara,

Elevii care învaţă la trei dintre cele mai bune licee din Timişoara, Loga, Lenau şi Calderon, vor începe cursurile în clădiri care nu au obţinut nici în acest an autorizaţie sanitară de la DSP Timiş. Mai mult, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş anunţă că în subsolurile clădirilor de la Loga şi Calderon, care au fost reabilitate recent, a apărut igrasia, motiv pentru care lucrările vor trebui reluate în aceste zone.

Pe de altă parte, în această săptămână, Nicolae Robu, primarul Timişoarei, se lăuda cu faptul că „şcoala va începe categoric în clădirile reînnoite de la Loga şi Calderon.


Cele două licee arată superb, sunt emblematice”.

11 şcoli fără autorizaţie de funcţionare în Timiş

Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct, a declarat, astăzi, că în judeţul Timiş sunt unsprezece şcoli care nu au primit autorizaţie de funcţionare şi alte 30 fără autorizaţie sanitară, deci cu certificare negativă de la DSP Timiş.

„Şcolile care nu au autorizaţie sanitară sau au primit o certificare negativă au primit un semnal de alarmă că lucrurile nu sunt în regulă în unitatea de învăţământ şi trebuie luate nişte măsuri împreună cu primăria, pentru că din cauza fondurilor nu sunt asigurate condiţiile. Însă, şcoala funcţionează normal pe parcursul anului şcolar, dar directorul are o responsabilitate mai mare cu privire la aspectele legate de sănătate în şcoli. Avem 11 şcoli fără autorizaţie de funcţionare şi 30 cu certificare negativă, cam în jumătate din şcoli, în acest moment, se lucrează şi nu s-au finalizat lucrările, după care ele vor trebui să depună documentaţia. Controalele continuă, probabil că unii vor obţine autorizaţie sanitară între timp, iar alţii vor primi iar un avertisment”, a explicat Francisc Halasz.

Inspectorul şcolar adjunct a mai precizat că liceele Loga, Lenau şi Calderon, care au fost recent modernizate, intră în categoria unităţilor de învăţământ care nu au autoritaţie sanitară, deci cu certificare negativă de la DSP Timiş. „Lucrările nu s-au terminat. La Lenau, lucrările o să mai treneze pentru că lucrările exterioare vor mai continua şi anul viitor. La Loga şi Calderon, din păcate, în subsol a apărut deja igrasia, aşa că vor trebui reîncepute anumite lucrări la cele două clădiri”, a mai precizat Francisc Halasz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.