O nouă operațiune de salvare pe dealul Cetății Deva. Cât timp a...

O nouă operațiune de salvare pe dealul Cetății Deva. Cât timp a rămas o tânără blocată pe stânci

0
DISTRIBUIȚI

turista blocata cetatea deva

Pentru a doua oară în această lună, echipajele de urgență au fost solicitate pentru a salva o persoană rămasă blocată pe dealul Cetății Deva. Turiștii care se aflau astăzi în zonă au observat o tânără blocată pe un versant abrupt, cu o înălțime de aproximativ 50 de metri, și au sunat la 112.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri și modulul de prim ajutor ale Detașamentului Deva, precum și o echipă de polițiști și o alta de jandarmi. Martorii spun că tânăra era blocată pe stâncă de aproximativ două ore, existând în orice moment pericolul să se prăbușească în gol de la o înalțime de câteva zeci de metri.

„Având în vedere că timpul de răspuns al Salvamont Hunedoara, serviciul responsabil de salvările de la înălțime, era de peste o oră, comandantul acțiunii, la fața locului, desemnat de inspectorul șef al I.S.U.


Hunedoara, lt.col. Viorel Demean, a luat hotărârea de a demara operațiunile de salvare a tinerei”, spune comunicatul transmis de autorități.

Din componența echipajului de pompieri a făcut parte și un turista blocata cetatea deva 1subofițer cu atestat de salvări de la înalțime, specializare care îl acreditează să execute operațiuni de salvare și în lipsa unui echipaj al Salvamont Hunedoara. Pompierul a realizat un sistem de coborâre în rapel până la locul în care tânăra, neechipată pentru escaladă, era blocată. Acesta a asigurat adolescenta de 17 ani cu ajutorul echipamentului de salvare de la înălțime și a extras-o spre zona sigură aflată în partea superioara a versantului. Deoarece tânăra nu prezenta traumatisme sau o stare fizică alterată a fost condusă spre baza versantului.

Acum mai bine de două săptămâni, pompierii au intervenit în același loc pentru a salva un tânăr blocat pe stânci.

ISU Hunedoara recomandă amatorilor de alpinism pe Dealul Cetății să nu se aventureze pe stânci fără a avea echipamentul și pregătirea necesare pentru asemenea acțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.