Octavian Popa-Calotă, debut pozitiv la BC SCM Timișoara: ”M-am simțit dorit”. Ce...

Octavian Popa-Calotă, debut pozitiv la BC SCM Timișoara: ”M-am simțit dorit”. Ce spune noul fundaș al ”leilor” despre prezența sub tricolor

0
DISTRIBUIȚI
Octavian Popa-Calotă, în premieră în maioul BC SCM Timișoara. Foto: Emanuel Titus Ilieși
Octavian Popa-Calotă, în premieră în maioul BC SCM Timișoara. Foto: Emanuel Titus Ilieși

Unul dintre cele mai importante transferuri ale verii pentru BC SCM Timișoara este cel al lui Octavian Popa-Calotă. Experimentatul fundaș selecționat la echipa națională a dat Ardealul pentru Banat și consideră că a făcut alegerea potrivită. Calotă, care a făcut carieră la Pitești și Sibiu, a debutat ieri în primul amical al ”leilor”, victoria cu scorul de 90-71 în fața Vojvodinei Novi Sad.

Octavian Popa-Calotă a venit mai târziu sub comanda lui Nenad Mandic deoarece a fost selecționat la echipa națională.


Împotriva sârbilor, fundașul de 31 de ani a realizat 14 puncte în 23 de minute de evoluție. ”Debut dificil, se simte oboseala acumulată la lotul național. Încerc să mă integrez cât mai repede, sunt fericit că sunt aici și băieții m-au primit cu brațele deschise. Au fost transferați jucători de valoare, de aceea sunt aici. A fost o căutare bine făcută de antrenori, sper să ne ajute în campionat. M-am simțit dorit, am simțit nevoia de o schimbare și cred că a fost cea mai bună alegere pentru mine și familia mea. Datorită lor fac asta”, a declarat Octavian Popa-Calotă.

Cel poreclit ”Kevin” e printre cele zece noutăți din lot, dar a remarcat totodată și juniorii BCT-ului. Morițchi, Ursan și Albu făcându-și la rândul lor apariția pe parchet. ”Sunt și foarte tineri, dornici de performanță, muncitori, nu le văd decât un viitor strălucitor”, a adăugat Popa-Calotă.

Internaționalul BC SCM Timișoara speră de asemenea ca împreună cu echipa națională României să facă o surpriză plăcută la Campionatul European din 2017, competiție pe care țara noastră o va găzdui. ”Am avut câteva turnee amicale în China, un turneu în Brazilia, au fost multe schimbări de fus orar, multe meciuri, puțin timp, selecționerii au avut timp să verifice fiecare jucător în parte. Cred că și-a creat o idee despre echipă. Ne dorim mult să facem o figură frumoasă pentru că simțim că suntem așa, underdog (n.r. cu șansa a doua) și fiecare simțim că avem ceva de dovedit”, a conchis Octavian Popa-Calotă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.