PERICOL în munții din Banat, din cauza viperelor: în Caraș-Severin există doar...

PERICOL în munții din Banat, din cauza viperelor: în Caraș-Severin există doar patru doze cu ser antiviperin. La ce spitale se găsesc

0
DISTRIBUIȚI

vipera ammodytes

Turiștii pasionați de drumeții montane care ajung în județul Caraș-Severin își pot pune viața în pericol. Reprezentanții direcției de sănătate publică transmit că în tot județul sunt disponibile doar patru doze cu ser antiviperin, pe rafturile a trei spitale. Prin urmare, drumeții trebuie să aibă mare grijă atunci când colindă Banatul Montan pentru că mușcătura unei vipere, netratată în timp util, poate deveni mortală.


Astfel, decesul poate surveni chiar și în cinci ore.

„Dozele sunt împărţite la Spitalul Judeţean din Reşiţa, două, la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă, o doză, iar la Spitalul Orăşenesc Oraviţa, de asemenea, o doză. În condiţiile meteo specifice verii, cu temperaturi ridicate, recomandăm, atunci când oamenii efectuează deplasări sau excursii în zonele montane, ori pe cheile râurilor din carstul bănăţean, să aibă grijă la vipere. Ele sunt întâlnite în mai multe zone pietroase ale judeţului, cu precădere în zona Băile Herculane, în Cheile Caraşului, zona Bozovici, dar şi în alte arii. Viperelor le place să stea la soare, nu atacă de obicei din proprie iniţiativă, dar dacă sunt călcate din greşeală sau sunt stârnite într-un anume fel, ele pot reacţiona şi pot muşca”, a afirmat pentru Radio Reșița purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, Daniel Botgros.

Turiștilor le este recomandat să poarte un echipament adecvat pe traseele de munte și în apropierea râurilor. În cazul în care sunteți mușcați de vipere, cea mai bună soluție este să legați un garou deasupra mușcăturii și să sunați la 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.