Politicienii din Timiş sar în ajutorul sinistraţilor… cu TIR-ul şi fără sacou....

Politicienii din Timiş sar în ajutorul sinistraţilor… cu TIR-ul şi fără sacou. Care sunt cele mai afectate localităţi

0
DISTRIBUIȚI

furtuna la traian vuia12_resize

Zeci de gospodării din Timiş au fost grav afectate de furtuna care a avut loc miercuri după-masă în judeţ. Ani de muncă s-au dus pe apa sâmbetei în doar câteva ore, ceasuri în care acoperişurile caselor au fost distruse, iar gospodăriile au fost inundate. Acum, mulţi din sinistraţi dorm la rude sau prieteni, până la refacerea caselor. Impresionaţi de drama oamenilor, politicienii din Timiş vor să ajute. În conferinţele de presă susţinute la finele săptămânii, atât reprezentanţii ALDE cât și cei ai şi PSD au oferit detalii legate de sprijinul acordat până acum.

„Avem şi noi un recensământ în urma dezastrului, a furtunii: avem 67 de gospodării distruse în satul Susani, 42 în Jupani şi şapte în Sudriaş.


Vreau să vă spun că vineri am trimis o echipă de muncitori în satul Susani pentru a ajuta nişte bătrâni să îşi reconstruiască casa, să îşi refacă acoperişul. După conferinţa de presă voi da sacoul jos şi voi merge şi eu să ajut oamenii”, a declarat liderul ALDE Timiş, Marian Cucşa.

Călin Dobra, preşedintele executiv al PSD Timiş, a comentat şi el pe marginea situaţie de la Susani. „Am fost acolo cu câţiva colegi, este o situaţie delicată. Am văzut familii care au rămas fără adăpost, am observat oameni necăjiţi cărora pe lângă faptul că furtuna le-a distrus acoperişul li s-a distrus şi tavanul şi chiar nu mai au unde să locuiască şi astfel am reuşit împreună cu câţiva colegi de-ai mei să facem o mobilizare maximă şi am şi trimis un tir de ţiglă pentru a rezolva situaţia de urgenţă. Nu e simplu, sunt oameni foarte necăjiţi în acea zonă, nu e singura localitate, au mai fost afectate gospodării şi la Jupani, Mănăştiur, Răchita, sunt câteva situaţii delicate. Le-am solicitat primarilor şi comitetului local de situaţii de urgenţă să facă un raport de urgenţă care va fi înaintat Prefecturii şi CJ Timiş pe linie administrativă. Am solicitat şi noi acest raport pentru că vrem să îi ajutăm pe oameni cu materiale de construcţii în regim de urgenţă pentru a-i ajuta să îşi reconstruiască locuinţele”, a spus Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.