PREMIERĂ NEGATIVĂ Noul sezon al Ligii a IV-a Timiș începe fără nicio...

PREMIERĂ NEGATIVĂ Noul sezon al Ligii a IV-a Timiș începe fără nicio echipă timișoreană. Vezi programul primei etape

0
DISTRIBUIȚI
CFR Timisoara (7)
O echipă din afara orașului va juca în ”D” pe Stadionul CFR

Pentru prima dată în istoria ”D”-ului orașul de pe Bega nu va avea nicio reprezentată. Participantele și programul primei etape a ediției 2016-17 au fost lămurite azi de AJF Timiș. Deși Timișoara nu va avea echipă în competiția cu startul în weekend-ul următor, pe arena de la Gara Mare va evolua vicecampioana județeană Voința Mașloc în jocurile de pe teren propriu.

Treptat Timișoara nu rămâne doar fără terenuri, ci și fără echipe, cel puțin la un nivel considerat cândva important la baza ”piramidei” fotbalului. Dacă anul trecut în D-ul timișean le-a avut printre participante pe ACS Poli II Timișoara, Ripensia Timișoara și CFR Timișoara. Din această vară numărul competitoarelor din orașul de reședință a ajuns subit la zero.


”Ripi” a promovat în urma barajului, ACS Poli II a fost primită în C în urma deciziei FRF-ului de a acepta ”sateliți” ai grupărilor din primele două eșaloane și Liga Elitelor (juniori) iar CFR Timișoara a refuzat, conform sporttim.ro, în cele din urmă participarea, din motive financiare. Feroviarii retrogradaseră inițial pe teren și au fost confirmați pe 5 august în Liga a IV-a ca urmare a eliberării unui loc, dar probabil vor începe din Liga a VI-a, precum a făcut-o Auto din Freidorf. Locul lor a fost luat însă de Progresul Ciacova, locul II în Seria a II-a a ”Județului” în campionatul trecut. Echipă cu punctaj superior Tricoului 1 Iunie Timișoara și celor de la AS Bacova, clasate de asemenea pe 2 în seriile lor. Astfel, singura echipă care va juca meciuri la Timișoara (pe arena CFR), conform programului AJF Timiș, e Voința Mașloc, grupare care în sezonul trecut a fost aproape să-i ia fața Ripensiei pe final de sezon și care își disputa meciurile de acasă la Covaci.

Cele trei nou promovate direct la finele sezonului trecut sunt AS Seceani, Unirea Banloc și CSM Lugoj II. Astfel, D-ul timișean păstrează 18 formații în componență, cel puțin la start. Primul joc din noul sezon e programat la Sânnicolau Mare, între localnica Unirea și AS Peciu Nou, vineri, ora 18.00.

Programul primei etape a Ligii a IV-a:

CSM Lugoj II – Cocoșul Orțișoara, Voința Biled – Avântul Periam, AS Seceani – ACS Murani, Unirea Sânnicolau Mare – ACS Peciu Nou, Arsenal Flacăra Făget – ACS Ghiroda, Timișul Șag – ”Marcel Băban” Jimbolia, Unirea Banloc – Progresul Gătaia, ACS Dumbrăvița – Voința Mașloc și Pobeda Dudeștii Vechi – Progresul Ciacova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.