Preşedintele CJ Timiş, după petrecerea de la Muzeul de Artă: „N-aş vrea...

Preşedintele CJ Timiş, după petrecerea de la Muzeul de Artă: „N-aş vrea să se transforme Sala Barocă în Fratelli”. Ce măsură s-a luat

0
DISTRIBUIȚI
muzeul de arta
Chef în Sala Baroc a Muzeului de Artă din Timişoara.

Consiliul Judeţean Timiş a luat o primă măsură, după petrecerea privată organizată, la sfârşitul săptămânii trecute, în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Piaţa Libertăţii. Astăzi, în plenul CJ Timiş, consilierii judeţeni au votat un amendament prin care Sala Barocă, şi nu numai, nu va mai putea fi închiriată pentru evenimente care nu ţin de specificul muzeului, fără acordul consiliului judeţean.

„N-aș vrea să se transforme Sala Barocă în Fratelli. Să ne înțelegem. Nu am inventat noi lucrurile acestea, se practică și în alte părți. Problema este că aș vrea să limităm. Aveau posibilitatea nu de acum, ci de foarte mult timp, diverșii directori ai Muzeului de Artă să facă lucrurile acestea.


Nu e primul eveniment de acest tip care s-a organizat. Vreau să evităm situații în care transformăm acest obiectiv în care s-a investit foarte mult într-o sală, să zicem așa, care e de fițe și dă bine și e la modă. Eu am cerut directorului Neumann să ia bani pentru oricine dorește, pentru că acum sunt foarte multe gratuități oferite de către cei de la Muzeul de Artă pentru cei care doresc să facă evenimente în Sala Barocă. Se întâmplă foarte multe lucruri acolo în mod gratuit, unele trebuie să rămână gratuite, altele, din punctul meu de vedere, nu. Orice ban care vine în plus e binevenit, dar nu cu orice costuri. Lucrul acesta s-a reglementat prin amendament, în sensul că nu pot să dea mai departe cei de la muzeu, dar nu numai, fără acordul nostru, pentru evenimente care nu țin de specificul pe care îl administrează unitățile respective”, a explicat Sorin Grindeanu.

Astfel, de acum încolo, cei care vor dori să închirieze Sala Barocă pentru evenimente mondene vor trebui să aştepte aprobarea consilierilor judeţeni. „Nu pot să vorbesc în numele celor 37 de consilieri județeni, pot să vorbesc în numele meu. Sincer, în acest moment, nu aș vota în favoarea unei astfel de propuneri, dar este punctul meu de vedere. Nu vreau să-l impun nimănui, suntem o țară liberă. Pot să ascult și contraargumente, dar eu nu cred că suntem pregătiți ca și societate. Nu vreau să fiu rău. Eu aș vota «nu», dar nu aș impune nimănui”, consideră preşedintele CJ Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.