Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, discuţii cu o delegaţie din Ungaria despre proiecte...

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, discuţii cu o delegaţie din Ungaria despre proiecte comune pe bani europeni. Vezi ce domenii ar putea să fie finanțate

0
DISTRIBUIȚI
sorin grindeanu prima conferinta de presa04_resize
CJ Timiş, proiecte comune cu judeţul Csongrad.

Consiliul Judeţean Timiş încearcă să atragă fonduri europene pentru proiecte comune cu judeţul Csongrad din Ungaria. În acest sens, astăzi, preşedintele Sorin Grindeanu a avut o întrevedere cu o delegaţie din Csongrad, la Timişoara, condusă de preşedintele respectivului consiliu judeţean, Kakas Bela.


Rolul întâlnirii de lucru a fost discutarea unor variante pentru proiectele strategice finanțate prin Programul Interreg V România-Ungaria.

Ce se întâmplă cu piaţa agroalimentară

“Dorim să stabilim proiectele comune Timiș-Csongrad, pe care le vom susține spre finanțare europeană. În acest moment, există o problemă legată de proiectul dezvoltării unei piețe agroalimentare, proiect care și-a găsit corespondență la partenerii maghiari. Din punctul de vedere al Autorității de Management, acest proiect implică ajutor de stat. Legislația românească, așa cum arată ea în prezent, face puțin probabilă posibilitatea ca acest proiect să fie eligibil prin Programul Interreg V România-Ungaria”, a declarat Sorin Grindeanu.

Astfel, în cadrul ședinței de astăzi s-a discutat, pe de o parte, despre oportunitatea identificării și a unor alte proiecte, care să fie variante fezabile și care să permită accesarea de fonduri europene iar, pe de altă parte, despre varianta reformulării actualului proiect. Programul Interreg V România-Ungaria are mai multe axe care vizează promovarea patrimoniului cultural, dezvoltarea transportului ecologic, dezvoltarea economică și a resurselor umane și sănătatea.

De asemenea, la începutul săptămânii viitoare, Sorin Grindeanu va merge la București pentru discuții de clarificare la Ministerul Dezvoltării și la Autoritatea de Management. Preşedinţii celor două consilii judeţene urmează să se mai întâlnească o dată, la finalul săptămânii viitoare, iar în cadrul întrevederii va fi stabilit proiectul strategic comun care va fi depus spre finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.