Previziunea lui Simonis despre Semaforişoara: „O să avem imagini ca cele de...

Previziunea lui Simonis despre Semaforişoara: „O să avem imagini ca cele de pe autostrăzile din China”. Ce soluţie salvatoare are

0
DISTRIBUIȚI

trafic calea sagului

PSD Timiş a găsit soluția pentru deblocarea traficului din Timișoara. Nervi, consum dublu și timp pierdut degeaba în trafic sunt doar câteva din problemele pe care le acuză orice şofer care se deplasează prin urbea de pe Bega în ultimele săptămâni. Cauzele sunt două mari şi late: închiderea pasajului Jiul şi montarea semafoarelor de trafic management. Dacă despre sistemul de trafic management primarul promite că va funcționa la parametri optimi din noiembrie, lucrările la pasaj vor dura mai bine de un an. Iar situaţia se anunţă a fi şi mai rea din septembrie, atunci când începe şcoala şi oameni revin din vacanţe.


Pentru a preveni ambuteiajele, consilierul local PSD Timiş, Alfred Simonis, a făcut astăzi o propunere.

„Știm cu toții că traficul din Timișoara este infernal în condițiile în care este lună de vacanță și copiii sunt în vacanță, nu merg la școală și studenții sunt plecați. Știm cu toții că ne apropiem de luna septembrie şi vor fi blocaje în trafic, mai ales că la acest sistem de management conform oricăror manuale de funcţionare o primă condiţie este aceea ca pe raza oraşului unde se instalează să nu existe lucrări de anvergură, iar în aceste zile ştim că aici avem lucrările de la Jiul. Ce se va întâmpla când se deschide pasajul Jiul şi o luăm de la capăt cu pasajul şi va trebui din nou să se seteze? În acest sens îi cer primarului să se gândească la timişoreni şi să pună pe galben intermitent toate semafoarele care fac parte din acest sistem de trafic management şi să rămână doar cele care erau funcţionale înainte, mai ales pentru că sugrumă traficul. În momentul în care se va deschide pasajul Jul se va reseta”, a spus pesedistul.

Simonis a mai comentat și că jumătate din valoarea proiectului de trafic management a fost achitată de la bugetul local și nu din fonduri europene, astfel că amânarea dării lui în folosință nu ar trebui să cauzeze probleme. „Cu orice risc, trebuie să ne gândim la timișoreni, că dacă nu, o să avem imagini ca din China cum vedem autostrăzile acelea cu zece benzi”, a mai spus Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.