Prima victorie la Rio pentru Corina Căprioriu. UPDATE 2 Sportiva din Lugoj...

Prima victorie la Rio pentru Corina Căprioriu. UPDATE 2 Sportiva din Lugoj nu a obținut medalia la Jocurile Olimpice 2016

0
DISTRIBUIȚI
caprioriu
Corina Căprioriu, prim succes la Rio. sursa foto: cetateanul.ro

Corina Căprioriu a debutat cu o victorie la Jocurile Olimpice 2016. Judoka originară din Lugoj a învins-o în optimile categoriei 57 de kilograme pe koșovara Nora Gjakova. În următoarea fază a competiției, tot în această seară, medaliata cu argint la Londra o va înfrunta pe Lien Chen-Ling din Taiwan.

Lugojeanca a obținut azi victoria cu 2-0 în Carioca Arena 2. Ambele puncte au rezultat în urma procedurii yuko. Gjakova nu s-a lăsat învinsă ușor, dar nu a părut în niciun moment să fie o amenințare pentru Corina Căprioriu.


Sportiva pregătită de Florin Bercean își continuă astfel competiția la categoria 57 kg, acolo unde o va înfrunta în sferturi, tot azi, pe Lien Chen-Ling. Judoka din Taiwan a trecut de o americancă în optimi, Marti Malloy.

De remarcat că prima medalie istorică a statului Kosovo a fost obținută tot la judo, de către Maljinda Kelmedi. Competiția pentru Corina Căprioriu va continua până în zori (după fusul orar al României) în cazul în care sportiva noastră câștigă și cu Chen-Ling.

UPDATE Corina Căprioriu a atins semifinalele la Rio. În sferturi sportiva noastră a învins-o pe Lien Chen-Ling cu 100-0 în urma unui ippon. Din păcate parcursul lugojencei pentru aur s-a oprit în fața reprezentantei țării gazde, Rafaela Silva. După 0-0 în timpul regulamentar, cu câte o penalizare pentru fiecare sportivă, Căprioriu a fost învinsă în ”Golden Score” după ce brazilianca a beneficiat de o decizie pentru un waza-ari reușit în extremis. Corina Căprioriu va lupta însă pentru bronz și poate aduce astfel prima medalie pentru România la JO dacă o învinge pe Telma Monteiro din Portugalia.

UPDATE 2 Un moment de neatenție a făcut ca judoka lugojeancă să rămână fără medalie după Rio 2016. Corina Căprioriu a fost învinsă la limită și în finala mică de lusitana Telma Monteiro, 0-1, în urma unui yuko. Vicecampioană la Londra, Căprioriu se clasează astfel a patra la Rio în cadrul categoriei 57 kg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.