Primăria Timişoara a lămurit misterul calității substanţelor cu care se luptă împotriva...

Primăria Timişoara a lămurit misterul calității substanţelor cu care se luptă împotriva țânțarilor. Ce verdict au dat specialiștii USAMVB

1
DISTRIBUIȚI

DERATIZARE02_resize

Primăria Timişoara a primit rezultatele analizei comandate la substanţele cu care se face dezinsecţie în oraş. Edilul-şef Nicolae Robu a comandat testele care s-au făcut la USAMVB după ce la săptămâni de la intervenţii repetate oraşul este încă sub asediul ţânţarilor. Municipalitatea timişoreană nu poate semna un contract pentru a asigura servicii de dezinsecţie şi deratizare din cauza unui litigiu cu firma Romprest, însă, după apariția virusului Zika, primăria a încheiat un contract de dezinsecţie în caz de forţă majoră.

Firma Deraton a primit 300.000 de lei ca să stropească prin oraş cu substanțe care stârpesc țânțarii. Edilul a comentat că astăzi „am primit rezultatele, pot să spun că analizele arată că parametri sunt corecţi, substanţele sunt ceea ce ar trebui să fie.


Din păcate, noi nici în acest an putem să facem dezinsecţie la scala întregului oraș pentru că suntem blocați în instanță pentru a treia vară la rând cu acea contestație. Am putut să facem deratizarea – și eu cred că s-au simțit efectele – în regim de forță majoră pe bani mult mai puțini, atât cât am avut voie să angajăm pe cadrul legal existent, dar evident că dacă am fi avut un contract de dezinsecție fără restricții atunci evident că dezinsecția s-ar fi făcut la o scală mult mai mare, iar efectele ar fi fost mult mai bune decât cele de acum”.

Ceea ce nu spune primarul Nicolae Robu este că prin contract a fost acoperită doar 10% din suprafața orașului. Vorbim despre scuaruri, parcuri și locuri de joacă, malurile Begăi și 50 de hectare de la Pădurea Verde. Edilul a explicat că spațiul de la Pădurea Verde nu era în jurisdicția primăriei, ci a celor de la Romsilva, dar a lansat un apel către șeful CJ Timiș, Sorin Grindeanu, să includă zona în intervențiile organizate de CJT. Preşedintele CJ Timiş, Sorin Grindeanu, a explicat pentru PRESSALERT.ro că insituţia pe care o conduce nu are posibilitatea legală de a aloca bani pentru a face dezinsecţie într-o o zonă care nu îi aparţine.

1 COMENTARIU

  1. Mincinosule. Pana acuma cativa ani se facea in fiecare primavara o singura data cu avionul. Si nu mai vedeam pui de tantar sau alta gaganie tot anul. Ai rupt contractul ala. Cica era prea scump. Acuma ne zici ca platesti 300 de mii de lei? Pai ala cu avionul era mai ieftin si eficient. Ne mai punand in discutie procedura corecta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.