Primarul Robu: „Pasajele Jiul şi Popa Şapcă nu vor mai fi inundate”....

Primarul Robu: „Pasajele Jiul şi Popa Şapcă nu vor mai fi inundate”. Ce soluţie va fi implementată

0
DISTRIBUIȚI
inundatii timisoara 100 pasajul jiul
Autoritățile spun că nu vor mai fi inundații la Pasajul Jiul. Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

Pasajul Jiul din Timişoara are un nivel şi mai scăzut decât până acum, după ce fundaţia a fost turnată pe două din cele cinci benzi pe care le va avea la final, dar Nicolae Robu spune că acesta nu va mai fi inundat. De altfel, primarul Timişoarei a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu vor mai fi probleme în ceea ce priveşte inundaţiile nici la subpasajul Popa Şapcă. Asta pentru că acelaşi sistem de evacuare a apei de la pasajul Michelangelo va fi implementat şi la celelalte două subpasaje.

De ce nu încep lucrările prin pasajul Popa Şapcă

„Fundaţia turnată este definitivă, la un nivel mai jos decât era până acum, aşa se impunea.


Vom adopta o soluţie pentru evacuarea apei care va da satisfacţie deplină. Cea de la Michelangelo va fi replicată la Jiul. Prin urmare, nu va mai fi preluată apa din subpasaj de sistemul de canalizare al oraşului, nu are cum să o preia, el fiind mai sus ca nivel decât cota cea mai joasă a pasajului. Nu doar că nu poate prelua apa, dimpotrivă, se ajunge ca din sistemul de canalizare să se reverse apă în subpasaje. Apa va fi evacuată direct în Bega, printr-un sistem separat de evacuare a apei. Prin urmare, n-o să mai avem probleme. O soluţie similară va fi implementată şi la subpasajul Popa Şapcă”, a explicat, astăzi, Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a oferit detalii şi despre stadiul lucrărilor la cele două pasaje. Astfel, la pasajul Jiul se lucrează în părţile laterale ale celor două benzi deschise circulaţiei ieri. „Vor mai fi momente în care circulaţia va fi închisă prin pasaj, dar o vom face cât mai puţin cu putinţă. Şi în unele nopţi se va constata că nu se va putea circula prin pasaj, pentru că se vor efectua lucrări”, a precizat edilul-şef.

Nicolae Robu spune că la Popa Şapcă, în acest moment, se lucrează în apropierea Galeriei 1, se pregăteşte lărgirea la patru benzi a B-dul Antenei şi vor începe lucrările şi pe strada Popa Şapcă. „La un moment dat se va începe lucrul şi la subpasajul propriu-zis. Nu există aviz de începere a lucrărilor prin subpasaj de la CFR şi Ministerul Transporturilor, dar noi nu stăm pe loc în aşteptarea acelui aviz”, a mai explicat primarul Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.