RATT, datorii de peste 8 milioane de euro la Fisc. Vezi cum...

RATT, datorii de peste 8 milioane de euro la Fisc. Vezi cum vor fi plătite și ce spune primarul Robu

1
DISTRIBUIȚI

tramvaie reabilitate11_resize

Regia Autonomă de Transport Timișoara are o datorie la fisc în valoare de 38 de milioane de lei, bani pe care e obligată să îi plătească, conform unei sentințe definitive și irevocabile a Curții Supreme, relatează radiotimisoara.ro.

Banii reprezintă TVA și penalități pe care RATT ar fi trebuit să le plătească la Finanțe odată cu modernizarea liniilor de tramvai, lucrări realizate în timpul administrației Ciuhandu, informează Radio Timișoara. Deși a beneficiat de eșalonarea plăților pe cinci ani, RATT nu și-a respectat obligațiile.

Sentința Curții Supreme spune că magistrații „modifică sentinţa atacată în sensul că respinge acţiunea privind anularea actelor administrative fiscale pentru suma de 27.163.637 lei TVA şi 11.761.527 lei accesorii”.

„A fost o interpretare diferită a legislației pe vremea fostei administrații când s-a făcut achizițiile respective și nimeni nu și-a pus problema că ar trebui să se plătească TVA în acele circumstanțe.


A urmat un proces și s-a stabilit că ar fi trebuit să se plătească TVA. Acum sunt în situația, ca primar, să fac față unei cheltuieli total neavută în vedere de către adimistrația pe care o conduc, de un nivel foarte ridicat. Evident că nu avem de unde să scoatem acești bani și cred că cea mai bună soluție ar fi o eșalonare pe un termen foarte lung”, a declarat primarul Nicolae Robu pentru sursa citată.

Edilul a evitat să se pronunțe cu privire la ce ar însemna „un termen foarte lung”. Ladislau Elek, director executiv Colectare în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Timiș a declarat pentru Radio Timișoara că s-a ajuns deja la o înțelegere cu RATT pentru eșalonarea datoriei, cu plata unor rate lunare pe o perioadă de cinci ani, maximul permis de lege. „S-a aprobat eșalonarea la plată a obligațiilor, iar pe perioada eșalonării este suspendată măsura executării silite și regia este obligată în fiecare lună să plătească debitele curente plus ratele de eșalonare lunare. Este problema Consiliului Local să facă rost  de bani. Important este că plătesc și nu ne apucăm de executarea silită pentru că ar trebui să vindem autobuzele, tramvaiele, clădirile. Au două clădiri”, a declarat Ladislau Elek.

Potrivit raportului propriu de activitate pe anul 2015, RATT a înregistrat anul trecut venituri de 87.000.000 de lei, rezultând un profit net de 4,7 milioane lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.