Veste bună după prima evoluție timișoreană la Rio 2016. Cum s-a descurcat...

Veste bună după prima evoluție timișoreană la Rio 2016. Cum s-a descurcat canotorul Cristi Pîrghie în calificări la două rame

0
DISTRIBUIȚI
parghie
Foto: arhivă

Cristian-Ilie Pîrghie e primul sportiv din Timiș care a evoluat în noua ediție a Jocurilor Olimpice. Canotorul legitimat la CSA Steaua a obținut alături de colegul său George Palamariu calificarea în semifinalele probei de două rame. Cei doi au încheiat sesiunea de ieri pe locul 3 cu un timp foarte bun.

Echipajul Cristi Pîrghie – George Palamariu a parcurs 2.000 de metri în 6 minute, 51 de secunde și 71 de sutimi.


Timpul obținut a fost cu doar 10 secunde şi 29 de sutimi după Germain Chardin şi Dorian Mortelette (Franța), câștigătorii cursei. Prin urmare Pîrghie și Palamariu au obținut calificarea direct în semifinalele A/B de marți.

Corina Căprioriu s-a luptat cu o problemă medicală

Corina Căprioriu, medaliată cu argint la Londra, a avut probleme în ultima perioadă cu un abces dentar. Totuși judoka originară din Lugoj s-a vindecat în urma tratamentului urmat și va concura fără probleme la Rio. Căprioriu (30 de ani) e calificată direct în 16-imile categorie 57 kg, acolo unde urmează să o întâlnească pe învingătoarea duelului dintre columbianca Yaldinis Amaris și koșovara Nora Gjakova. Competiția se va desfășura pe parcursul zilei de luni și se va încheia marți (după fusul orar al României).

O altă sportivă din Timișoara calificată la JO, Adelina Pastor, va intra în competiția de calificare la ștafetă 4×400 metri sâmbătă, 20 august, pe Stadionul Olimpic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.