Robu anunţă că Popoviciu şi Sămărtinean nu au ce căuta pe lista...

Robu anunţă că Popoviciu şi Sămărtinean nu au ce căuta pe lista PNL pentru parlamentare. Ce loc are rezervat rectorul Pirtea

0
DISTRIBUIȚI

lansare candidati pnl timis 2016 nicolae robu vasile blaga 3

28 de liberali din Timiş s-au înscris pe lista cu doritori pentru alegerile parlamentare din această toamnă. Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, care a comentat că „ieri am avut o discuţie foarte interesantă în cadrul şedinţei de BPJ în care nu am luat hotărâri. Sunt mulţi colegi plecaţi în vacanţă, dar am discutat câteva ore foarte serios şi cu abordări extrem de preocupate despre cum să procedăm la întocmirea listelor. Eu m-am exprimat foarte deschis în faţa colegilor şi le-am spus că în ceea ce mă priveşte consider că la Senat prima poziţie, aşa cum este elmentar de înțeles, este a preşedintelui PNL Vasile Blaga, iar la Camera Deputaţilor aşa cum stau lucrurile în momentul de faţă am cerut colegilor acordul să mă lase pe mine ca împreună cu colegul Dan Popa prim- vicepreşedinte PNL Timiş şi aspirant şi cu colegul Marilen Pirta să stabilim amiabil primele două poziţii pe listă, evident cei doi urmând să le ocupe în ordinea pe care o vom conveni în trei”.

Faţă de lista avanstă săptămâna trecută pe care erau trecuţi Ben-Oni Ardelean, Maria Barna, Claudiu Chira, Liviu Cocean, Adrian Colhon, Dumitru Dinulescu, Ovidiu Drăgănescu, Daniela Mariș, Ioan Nasleu, Liliana Oneț, Cosmin Pavlovici, Balint Petrescu, Marilen Pirtea, Carmen Popescu, Longin Popescu, Alin Popoviciu, Petru Roman, Gheorghe Sabou, Cornel Sămărtinean, Ioan Sas, Doina Schedan.


Marian Constantin Vasile și Bogdan Ghelbere, înte timp au decis că vor să între în cursa pentru un loc în Parlaement şi Iulia Căldăraru, Sorin Ardelean, Mariana Nagy şi Dan Popa.

Alin Popoviciu declarat persona non grata de Nicolae Robu pentru Parlament

Pentru prima dată după ce PNL Timiş a pierdut în cursa pentru şefia CJ Timiş în faţa PSD, după ce l-a avut pe Alin Popoviciu drept candidat, deşi era anchetat de DNA, Robu a lansat un atac direct la Alin Popoviciu. „Eu cred că niciunul dintre cei doi colegi care sunt actualmente deputaţi nu vor trebui să fie prezenţi pe liste pe nicio poziţie. Eu sunt foarte direct şi vă spun asta cu respect şi spijin din partea mea pentru actualii colegi pentru ceea ce li se potriveşte. Domnul Alin Popoviciu ar putea fi un foarte bun secretar de stat sau un director. Şi vă spun asta după ce am avut foarte multe conflicte cu domnul Popoviciu, dar vă sigur că este un om de echipă, care munceşte foarte mult. Sunt convins că ar reprezenta foarte bine într-o astfel de instituţie de stat interesele timişorenilor. Vreau, eu nu am apucat să vorbesc cu dânsul nu e fair-play că va afla prin conferinţă de presă ce v-am spus, dar sunt convins că el va înţelege asta şi că va fi om de bază în PNL Timiş şi eu îl vreau aproape de mine ca membru el echipei. Trebuie să aplicăm principiul prezumţiei de nevinovoţie, noi nu îl putem considera pe Alin Popoviciu vinovat pentru că în urma unor reclamaţii are anumite dosare. Dar nu este potrivit să apară pe lista pentru Parlamentul României pentru că ar apărea o reacţie negativă asupra societăţii care s-ar răsfrânge asupra lui şi asupra PNL. Ceea ce am spus este perfect valabil şi pentru domnul Cornel Sămărtinean”, a completat Robu. Ulterior, edilul a explicat şi că poziţia lui față de Alin Popoviciu a fost identică şi înainte de alegerile locale, dar că decizia alegerii lui Popoviciu drept candidat a aparţinut majorităţii liberalilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.