Rock la înălţime într-un decor mirific. Vezi cum a fost cea de-a...

Rock la înălţime într-un decor mirific. Vezi cum a fost cea de-a treia ediţie a festivalului Gugulan Rock FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1776916942">
Festivalul Gugulan Rock a avut loc într-un decor mirific pe platoul Cepelca, din Caransebeş
Festivalul Gugulan Rock a avut loc într-un decor mirific pe platoul Cepelca, din Caransebeş

Cea de-a treia ediţie a festivalului Gugulan Rock, care a avut loc în weekend-ul trecut, la Caransebeş, a avut parte de un succes deosebit, sute de tineri din întreaga ţară savurând pe deplin atât concertele incluse în cele trei seri de festival cât şi panorama deosebită oferită de platoul Cepelca, locul desfăşurării acestei manifestări.

Evenimentul a fost pus la cale de Asociaţia Gugulan Rock, în colaborare cu Primăria Municipiului Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru” şi a inclus o serie de recitaluri, capul de afiş al acestei ediţii fiind Orphaned Land, cea mai cunoscută formaţie metal din Israel şi din Orientul Mijlociu. Formaţia care a ajuns pe scena festivalului Gugulan Rock direct de la Wacken Open Air (Germania), pentru singurul lor concert anunţat în vara aceasta în România, a avut parte de un public numeros şi a reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor melomanilor. Trupa israeliană a venit la acest festival cu sprijinul oferit de catre Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

Un alt nume mult – aşteptat la faţa locului a fost trupa timişoreană Negură Bunget, una dintre cele mai importante titulaturi autohtone de metal extrem. Printre trupele care au mai cântat s-au numărat Gothic (Petrosani), Hungry for Heaven (Cluj Napoca), Defiant (Croaţia), Krepuskul,  Northern Revival (Serbia), Let the Cigar Die (Ungaria), E-an-na, Aeon Sun (Sibiu) sau timişorenii de la Dara Project şi Within the Nova.

Locul desfăşurării festivalului le-a oferit iubitorilor de drumeţii acces, în imediata apropiere, la mai multe trasee marcate din zona munţilor Semenic şi Ţarcu sau, celor pasionaţi de istorie, posibilitatea vizitării ruinelor aşezării romane de la Tibiscum. În ultima zi a festivalului, prima trupă care a urcat pe scenă a fost Gorun. Show-ul timişorenilor a fost aplaudat la scenă deschisă de către cei prezenţi, iar solistul Marcel Gug a reuşit să declanşeze o adevărată „horă rock“ pe acordurile pieselor incluse în recital. Formaţia Gorun a luat naștere ca o idee a solistului Marcel Gug, la sfârșitul anului 2012, iar după diferite încercări în ceea ce privește proiectul muzical, formaţia a ajuns la formula Marcel Gug – solist, Gabi Bot – tobe, Zoli Papp – chitară, Alexandru Matasa – chitară, David Craioveanu – bass, care se menține din anul 2014. Seara de duminică a mai fost colorată şi de acordurile formaţiei Apocalips din Sânnicolaul Mare – alcătuită din Flavius Buda (chitară, voce), Florin Acsinte (bass) şi Adrian Petruţ (tobe), care a oferit un spectacol pe cinste celor prezenţi, cântând printre altele şi un cover după Tiamat.

Organizatorii au pus la cale şi o tombolă, în urma căreia un fericit amator de rock a plecat de la faţa locului cu o maşină Citroen Saxo. Dincolo de concertele de la faţa locului, festivalul Gugulan Rock a reprezentat o surpriză plăcută pentru toţi cei prezenţi şi datorită locaţiei rustice în care s-a desfăşurat.

„Asociaţia Gugulan Rock, organizatoarea evenimentului, doreşte să mulţumească celor peste 600 de participanţi, veniţi din ţară şi străinătate, care au creat o atmosferă unică în cele trei seri de concerte şi au cântat alături de cele 14 formaţii sosite din ţară şi din Israel, Ungaria, Croaţia sau Serbia. Aşa cum declaram şi înainte de eveniment, ne-am dorit să facem lucrurile diferit anul acesta, la a treia ediţie a Festivalului Gugulan Rock. De ce? Pentru că numai crescând de la an la an implicarea noastră şi nivelul organizării, dar şi nivelul formaţiilor participante, vom putea să oferim publicului nostru şansa de a vedea în această parte de ţară un festival rock în aer liber care să se apropie, încet-încet, de cele cu tradiţie din Europa. Am riscat pentru asta, am venit cu bani de-acasă, am căutat ajutor peste tot şi l-am găsit uneori unde ne aşteptam cel mai puţin, am investit mult timp şi energie în acest proiect şi avem convingerea că am făcut ceea ce trebuie pentru Caransebeş, dar şi pentru toţi iubitorii de muzică rock din zona noastră şi de pretutindeni. Am avut parte de reacţii pozitive şi multe încurajări din partea voastră şi suntem încrezători în viitorul acestui festival, un vis frumos al nostru, pe care l-am împărtăşit cu voi toţi şi în care credem din tot sufletul. Ne vedem în 2017!“, au declarat organizatorii evenimentului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.