Timișoara Saracens a încheiat mutările și se pregătește de primul derby cu...

Timișoara Saracens a încheiat mutările și se pregătește de primul derby cu Baia Mare. Reacția echipei de rugby la chiria exorbitantă solicitată pentru ”Dan Păltinișanu”

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens sărbătorește eseul decisiv cu Baia Mare
La finele primăverii Timișoara Saracens a cucerit Cupa României în fața ”zimbrilor”

Fără amicale înainte de start, Timișoara Saracens RCM a mai lucrat doar la reglaje fine în ultimele săptămâni. A fost confirmată revenirea lui Horațiu Pungea, dar și despărțirea de o serie de străini care nu aveau șanse mari la primul 15. Campioana României la rugby a stat în prima rundă a noii ediții a SuperLigii, dar vineri, în Ronaț, tehnicianul Grainger Heikell și elevii săi au parte de un debut ”abrupt”, înfruntă principala contracandidată la titlu, Știința Baia Mare.

”Sarazinii” se gândesc și la duelurile tari din toamnă. Prima etapă din faza grupelor Challenge Cup se va desfășura în perioada 13-16 octombrie. Până la duelurile cu Harlequins sau Edinburgh însă timișorenii au câteva partide interesante și în campionat. ”Avem un program adecvat ca să abordăm jocurile din Challenge Cup în vârf de formă. Ne așteaptă acum meciul cu Baia Mare, jucăm pe Ronaț, un meci care deschide acest sezon. Obiectivul nostru, ca în orice meci e victoria. Vedem cu ce echipă vom aborda acest meci”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Saracens RCM.

”Avem un start greu, nu se putea mai greu decât un meci cu Baia Mare. E o provocare, trebuie să jucăm foarte bine pentru a câștiga. Începem din nou de la zero, ca toată lumea. Trebuie să câștigăm jocurile pentru a fi considerați în continuare cea mai bună echipă din România. Sperăm să fie acest început vineri. Ne-am atins obiectivele dorite în această perioadă de pregătire. Meciul va arăta unde suntem. Cu siguranță avem un adversar puternic. Vrem ca băieții să fie susținuți și să aibă entuziasmul de a jucat pentru Timișoara din nou. O veste bună e că suntem acoperiți pe toate posturile. Unii vor primi oportunitatea vinerea asta de a evolua, în următoarele săptămâni vom vedea și alți jucători. E bine să existe această presiune a locului în echipă. Așteptăm un rezultat pozitiv”, a spus și Grainger Heikell.

”E cea mai importantă competiție pe plan intern. E cel mai râvnit trofeu, am câștigat unul în acest an, dar acum începem totul de la zero și nu contează ce am făcut acum până la jumătatea anului.


Trebuie să ne continuăm drumul pe care l-am început. Vrem să ne câștigăm cât mai repede punctele pentru a ne clasa pe primele locuri, doar primul își asigură semifinala acasă în această competiție”, a conchis căpitanul Stelian Burcea.

Partida Timișoara Saracens RCM – CSM Știința Baia Mare se dispută vineri, de la ora 17.00, pe arena din Ronaț, în runda a doua a SuperLigii. În prima etapă maramureșenii au învins Iașiul, scor 35-10.

Horațiu Pungea e ultimul transfer

Timișorenii au anunțat azi că Horațiu Pungea e ultimul venit la echipă. Fostul jucător al lui Oyonnax (Franța) revine astfel oficial în Banat. Saracens RCM i-a mai transferat în vară pe Ovidiu Șarpe, argentinianul Emiliano Calle Rivas și tongalezul Edmund Aholelei. Există și despărțiri de notat. Lemeki e împrumutat la CSM București pentru a avea cât mai multe meciuri. În timp ce la tongalezii Semisi Mahe, Sioeli Nau și Samiu Muna, sosiți la începutul anului, s-a renunțat, ei trecând definitiv la aceeași grupare din capitală.

Dușan Filipaș: ”Ar fi rușinos dacă trebuie să plecăm din Timișoara”

Perspectiva unei plăți exagerate pentru a închiria pe viitor arena ”Dan Păltinișanu”, vezi cazul ASU Poli, nu-i încântă deloc pe conducătorii din Ronaț. ”Nu am vorbit cu domnul Sorin Grindeanu, am să mă întâlnesc cu el zilele următoare. Deocamdată CJ Timiș e partener în continuare în Timișoara Saracens, chiar dacă echipa e azi a SCM-ului, CJT e încă partener Timișoara Saracens și mă aștept ca din această calitate să contribuie la succesul echipei”, a spus Dușan Filipaș.

Întrebat despre o eventuală participare comună cu ACS Poli și ASU Poli la licitația pentru stadion, vicepreședintele RCM a adăugat: ”Nu am auzit de această inițiativă, nu m-a contactat nimeni, cred că e o temă la care putem să reflectăm”. O situație aparte e și faptul că FRR dorea să organizeze un meci al naționalei în Banat, mai ales datorită reputației Saracens RCM. ”Nu a căzut varianta ca Timișoara să găzduiască un meci al naționalei. Cred că trebuie să se găsească mijloace legale pentru a găzdui aceste competiții. Fără a supune federația sau cluburile la plată… Eu văd invers, CJT ar trebui să investească în asemenea evenimente pentru a aduce oameni. Clujul a organizat evenimente cultural-sportive care aduc sute de mii de oameni. Ele ar trebui finanțate de administratorii orașului… Problema trebuie privită dintr-o altă perspectivă de către ei. Așa cum se poate în alte părți din România. Dacă soluția e să plătim 30.000 de lei pe zi, atunci… cred că Cluj Arena e pe la 10.000 de lei”, a precizat Filipaș.

”E soluția cea mai simplă, dar nu cea mai beneifică (n.r. suma solicitată). Invit administratorii orașului în Ronaț să spună dacă e acesta stadionul pe care le primim pe echipele din Paris, Londra și Edinburgh… O să punem și stadionul din Ronaț ca a doua opțiune la inspecție, să vedem dacă e eligibil… Ar fi rușinos dacă trebuie să plecăm din Timișoara… sper că nu se va ajunge acolo. Ar fi o cheltuială (n.r. plata chiriei) clar pe care nu am luat-o în calcul”, a conchis conducătorul clubului de rugby.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.