Sârbii ne cheamă la ei. Cum încearcă Ministerul Turismului din țara vecină...

Sârbii ne cheamă la ei. Cum încearcă Ministerul Turismului din țara vecină să-i atragă pe români

0
DISTRIBUIȚI

a6442255976644db3c01f81e4171a133Timișorenii sunt ademeniți în țara vecină. Sârbii au lansat o ofertă turistică inedită, „52 de weekenduri în Serbia” în care sunt prezentate 52 de de locuri care merită descoperite, alături de obiectivele cele mai importante.

Timișorenii care se vor încumeta să răspundă provocării sârbilor au șansa să descopere istoria, tradițiile și locurile de basm găzduite de țara desprinsă din fosta Jugoslavie.

Oferta vine după ce, în 2015, Serbia a înregistrat aproximativ 45.000 de turiști români, cifra fiind, arată autoritățile de la Belgrad, în creștere cu 20% față de anul anterior. De ce sunt interesanți turiștii străini pentru sârbi? „Un român cheltuie în Serbia între 75 și 100 euro / zi, sumă în care este inclusă și cazarea”, informează reprezentanții Oficiului Național de Turism al Serbiei.

Citadel_PetrovaradinExplorarea Serbiei poate începe din capitala acesteia, Belgrad, un oraș dinamic, cu o mulțime de atracții interesante.


„Denumit un magnet urban puternic și irezistibil, Belgrad oferă un repertoriu vast de activități prin intermediul muzeelor sale, bisericilor, monumentelor, parcurilor etc. Printre atracțiile de top ale capitalei se numără Fortăreața Belgrad și Parcul Kalemegdan, strada Knez Mihailova și Piața Republicii – printre cele mai bogate zone din punct de vedere arhitectural și pline de viață a orașului, fluviile Sava și Dunărea, templul Sfântului Sava, unul dintre cele mai mari temple ortodoxe din lume”, arată oficialii sârbi.

Un întreg weekend merită a fi alocat orașului Novi Sad, cunoscut și sub numele de „Atena Serbiei”. Unul dintre simbolurile orașului este Fortăreața Petrovaradin, care veghează de la înălțime Novi Sad. Aici se organizează anual festivalul EXIT, cunoscut în toată lumea pentru diversitatea artiștilor și muzica de calitate.

Fijaker-SomborPentru a descoperi o parte din arhitectura tipică Serbiei, turiștii sunt invitați să viziteze orașul Sombor, considerat cel mai verde oraș al Serbiei. „Sombor a reușit să păstreze farmecul trecutului, prin centrul istoric care datează de la sfârșitul secolului al XIII-lea. Pentru o experiență completă, turiștii pot opta pentru plimbarea cu trăsura, devenită simbol al orașului”, mai spun reprezentanții autorității turistice a Serbiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.