SCANDALOS: sătenii din Cadăr, TOT fără curent electric după furtuna de ieri....

SCANDALOS: sătenii din Cadăr, TOT fără curent electric după furtuna de ieri. Cum îşi bat joc angajaţii Enel de consumatori UPDATE Reacția Enel

0
DISTRIBUIȚI
copac doboarat furtuna traian vuia
Furtuna de ieri a afectat mai multe sate din Timiș. Foto: Adrian Pîclișan

Bătaie de joc în satul Cadăr, din județul Timiş. La mai bine de jumătate de zi după furtună, trei sferturi din locuinţele de localitate nu au încă curent electric.

Necazul oamenilor a început ieri, atunci când în timpul ploii torenţiale firele Enel au fost atinse de o salcie doborâtă de vânt şi alimentarea cu curent electric a fost întreruptă. În jurul orei 19.00, după ce ploaia s-a oprit, reprezentanţii companiei de distribuţie au mers în sat, acolo unde au lipit mai multe fire rupe. Aceştia nu au repornit şi alimentarea cu energie electrică, astfel că, de ieri, oamenii trăiesc în condiţii greu de imaginat în anul 2016. După pagubele produse de inundaţii, oamenii riscă să rămână şi fără proviziile făcute pentru iarnă şi stocate în lăzile frigorifice.

Reprezentanţii Enel însă par nepăsători faţă de suferinţa oamenilor care plătesc pentru serviciile oferite de ei. Adelina Badea, proprietarea unui magazin din Cadăr, a explicat ieri seara pentru PRESSALERT.ro că echipa Enel sosită la faţa locului nu a intervenit pentru reluarea alimentării cu energie electrică, plecând şi anunţând că abia astăzi sau mâine vor face reparaţii.

Astăzi, Badea a revenit cu informaţii şi ne-a spus că „de ieri suntem tot fără curent.


Situaţia este la fel ca aseară, nu s-a schimbat nimic. Trei sferturi din comună nu are curent. La mine la magazin s-au dezgheţat legumele congelate, îngheţata, sunt pagube băneşti semnificative, iar cei de la Enel ne ignoră. Încă de aseară am sunat de mai multe ori la serviciul de deranjamente. Iniţial, când le-am spus de problema noastră, ne-au închis telefonul, iar acum, deşi sunăm mai mulţi, nu ni se mai răspunde. Este inadmisibil să fim trataţi aşa în anul 2016, în special ţinând cont de tarifele mari practicate de Enel. Efectiv suntem disperaţi, nu ştim ce să mai facem”.

Contactat de PRESSALERT.ro, purtătorul de cuvânt al Enel, Bogdan Micu, a informat doar că va trimite un răspuns în scris pe adresa redacţiei legat de situaţia de la Cadăr.

Furtuna de aseară a făcut ravagii în câteva zone din Timiș.

UPDATE Enel transmite că trimite nu mai puțin de 20 de echipe în teren pentru a remedia problemele apărute.

„Miercuri 17 august din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod portocaliu), respectiv ploi însemnate cantitativ, descărcari electrice, intensificări ale vântului cu aspecte de vijelie, grindină au fost afectate localitățile Cadăr, Susani, Jupâni, Sudriaş din județul Timiş. Echipele Enel Distribuţie Banat intervin, efectuând manevrele specifice de înlocuire a echipamentelor defecte, astfel încât consumatorii să fie realimentați în cât mai scurt timp. Printre cauzele care au dus la producerea acestor incidente, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără mai mulți izolatori sparţi, conductori rupți, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate). Pe fondul instabilității atmosferice anunțate şi în perioada următoare 20 echipe Enel Distribuţie Banat sunt mobilizate pentru a acţiona în vederea remedierii, în cel mai scurt timp posibil, a tuturor defecțiunilor”, au transmis reprezentanţii Enel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.