Scuza PENIBILĂ a primarului Robu pentru că tramvaiele, reabilitate cu aproape jumătate...

Scuza PENIBILĂ a primarului Robu pentru că tramvaiele, reabilitate cu aproape jumătate de milion de euro bucata, nu sunt gata nici acum

1
DISTRIBUIȚI

tramvaie reabilitate16_resize

Doar două tramvaie – atât a reabilitat administrația Robu din 2012 și până în prezent. Dacă după primele tramvaie reabilitate timișorenii au fost nevoiți să aștepte aproape un an de zile, nici cu noul lot de 12 vehicule trimise spre atelierele din Arad și Pașcani situația nu pare să stea mai roz, cu toate că primarul Nicolae Robu promitea că în 2016 vom avea mai multe tramvaie reabilitate pe șine.

La sfârșitul săptămânii primarul a explicat că „două vin luna aceasta.


V-am explicat ce s-a întâmplat. Viața este foarte plină de neprevăzut. Dacă firma care furniza parbrizele a dat faliment, pentru că cele două firme nu produc ele tot ce folosesc, ba dimpotrivă produc relativ puțin și preiau de la alții și reasamblează. Firma producătoare de parbrize a dat faliment. Cine e de vină pentru asta. Atunci cele două firme, Arad și Pașcani, au căutat un alt furnizor de parbrize, nu au găsit în România, au găsit în Ungaria. Firma nu era pregătită să livreze a doua zi parbrize, ca nu există pe stoc așa ceva pentru tramvaiele Armonia și atunci a fost nevoie de un timp în care acel fabricant să își pregătească procesul tehnologic. Am fost informat că în luna august vor fi livrate încă două și după aceea va merge mai repede cu celelalte pentru că noi mai avem, sunt 12 în total”.

Amintim că prețul unui tramvai reabilitat este de 480.000 de euro, bani plătiți de la bugetul local. Vehiculele numite „Armonia” au exteriorul vopsit în alb-violet, sisteme noi de acţionare şi frânare, instalație de climatizare, caroserie nouă, scaune mov, instalație de încălzire a scaunelor, sisteme de supraveghere video şi acces Wi-Fi gratuit. Administrația Robu speră ca pe noul ciclu de finanțare de la Uniunea Europeană să poată achiziționa și tramvaie noi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.