Se DESCHIDE circulaţia prin Pasajul Jiul. Ce anunţ a făcut primarul Nicolae...

Se DESCHIDE circulaţia prin Pasajul Jiul. Ce anunţ a făcut primarul Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

pasajul jiul lucrari 1

Veşti bune pentru şoferii care au ajuns cu nervii la pământ din cauza traficului infernal din oraş. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că circulaţia rutieră va fi reluată prin Pasajul Jiul cel târziu în data de 5 septembrie, însă maşinile vor putea circula doar pe câte o bandă pe sens.

Care este stadiul lucrărilor

„În ciuda vremii foarte proaste, la Jiul s-a reuşit betonarea pe sub pasajul actual, ceea ce va permite reluarea circulaţiei pe câte o bandă pe sens.


Aici, sub actualul subpasaj, s-a făcut fundaţia pentru viitorul drum în forma sa finală. Urmează să se lucreze în afara cadrului actual al pasajului la extensia pe care o vom avea, de la trei la cinci benzi. În perioada următoare se va putea circula pe sub vechiul pasaj, pe câte o bandă pe sens şi cu restricţiile în trafic deja instituite. Astfel, traficul auto va fi mult decongestionat în oraş, trafic care este aşa din cauza închiderii totale a pasajului. Prin Pasajul Jiul circulau 3.000 de maşini pe oră, maşini care au luat-o pe alte trasee”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei spune că, pe parcursul lucrărilor, traficul auto prin pasaj va fi mai fi închis, astfel că vor mai fi perturbări. „Nu vă pot spune data exactă la care se va circula prin pasaj, depinde de vreme. Estimez că asta se va întâmpla în 5 septembrie, cel mai târziu. Dacă vremea va fi corespunzătoare, atunci deschiderea traficului va putea să aibă loc şi mai devreme. Betonul e turnat integral, sâmbătă a fost turnat. Urmează acum să se consolideze betonul, se vor preleva probe şi când se constată că betonul este consolidat suficient, dăm drumul la trafic”, a mai precizat, astăzi, Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.