Mesajul Aquatim pentru zilele toride – timișenii au interdicţie la consumul...

Mesajul Aquatim pentru zilele toride – timișenii au interdicţie la consumul excesiv de apă. Vezi localitățile cu probleme

0
DISTRIBUIȚI

robinet

Se întâmplă în judeţul Timiş, în anul 2016: consumatorii Aquatim sunt avertizaţi să nu consume apă pe perioada caniculară. Societatea care furnizează apă potabilă la robinetele timişenilor a emis astăzi un comunicat de presă prin intermediul căruia dă indicaţii cu privire la cum trebuie gestionate resursele de apă în zilele toride.

„Presiunea scăzută sau chiar lipsa apei la robinet sunt problemele cu care se confruntă locuitorii unor sate timișene, în perioadele caniculare. Astfel de situații apar sistematic în localitățile cu resurse limitate de apă și consumuri sezoniere foarte mari. Orice consum peste medie de apă potabilă – fie că este pentru udatul grădinilor, spațiilor verzi sau pentru uz menajer – va fi resimțit de către toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă.


Recent, probleme de acest fel au fost sesizate de clienții Aquatim din Bencecul de Sus, Herneacova și Murani, unde compania de apă a demarat acțiuni de informare a consumatorilor, avertizând asupra consecințelor consumării apei potabile în exces. Aquatim recomandă clienților să folosească cât mai puțin sau deloc apa potabilă pentru udatul grădinilor sau gazonului. Pentru udatul grădinilor, este indicată folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mică adâncime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie. Consumatorii sunt, de asemenea, avertizați să-și limiteze consumurile de apă pe timp de secetă. Folosirea rațională a resurselor de apă și prevenirea risipei este o responsabilitate comună, a companiei de apă și a consumatorilor”, se arată în comunicatul de presă. L

a final, Aquatim transmite că angajații societății fac tot ce le stă în putință pentru a asigura servicii de calitate. Amintim că în ultimii trei ani, au fost conectate la rețeaua de apă a Timișoarei localităţile Albina, Ghiroda, Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Săcălaz, Sânmihaiu Român și Utvin. În toate localitățile din aria de operare au fost instalate contoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.