Dezvăluire șoc la CJ Timiș – patru licitații pentru lucrări pe același...

Dezvăluire șoc la CJ Timiș – patru licitații pentru lucrări pe același drum. Ce schimbări au fost anunțate

1
DISTRIBUIȚI

 

lucrari sm 2

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, promite că va face curăţenie în rândul constructorilor care au contracte cu instituţia pe care o conduce şi care nu execută lucrările la timp. Acesta le-a comunicat colaboratorilor noile reguli după care vor lucra în cadrul unei şedinţe care a avut loc în această dimineaţă.
„Din punct de vedere organizatoric, le-am spus că Direcția de Drumuri se va desființa ca și direcție cu personalitate juridică și va deveni o direcție tehnică în cadrul consiliul județean. I-am anunțat că vom schimba contractele cadru, pentru că în acest moment sunt destul de învechite. Mă refer la contractele cadru, în special la ceea ce înseamnă parte de penalități, de întârzieri. Vom trece prin plenul CJ acest contract cadru. I-am rugat să nu-mi strice obiceiul de a nu semna – și nu am semnat, timp de patru ani și jumătate, cât m-am ocupat de acest aspect la PMT – niciun act adițional. Lucrul acesta ca și obicei nu vreau să mi-l stric, pentru că nu voi semna chestiuni din astea cât timp sunt președinte al CJ. Mă refer și la termene și prelungiri, dar și la sume de bani.


I-am întrebat dacă au ceva de obiectat. Cei care mă cunosc din perioada primăriei știu că în acel mod s-a lucrat și acolo, în acest mod se va lucra și aici, ca să fie lucrurile clare. Sunt foarte multe firme care au contracte cu CJT și nu neapărat din punct de vedere al investițiilor, este un lucru bun să fie concurență. Pe întreținere-reparații și așa mai departe, sistemul este foarte stufos. La primărie, Timișoara era împărțită pe şase zone, iar reparațiile se făceau cu patru firme. Aici sunt foarte multe acte şi lucruri, dincolo de împărțire. Reparația pe strat subțire un lucru, reparațiile pe strat gros sunt alt lucru, gropile altceva, burdușirile altceva.(…) Tu, ca beneficiar trebuie să spui ce tip de intervenții de reparație vrei pe un drum județean, nu faci licitație doar în funcție de stilul de lucrare. O firmă trebuie totuși să aibă forța și să astupe gropi și să pună strat de asfalt, fie subțire, fie gros. Aici, lucrurile sunt foarte stufoase. Ca să nu spun de întreținere, de tăierea vegetației și toaletări, unde sunt vreo trei stiluri de licitații câștigate de trei firme”, a declarat preşedintele CJ Timiş.

Legat de măsurile care se vor lua, Grindeanu a promis că odată cu adoptarea noului contract cadru firmele vor trebui să muncească după regulile special impuse şi că procedurile se vor simplifica. Mai mult, preşedintele CJT susţine că nici autorităţile judeţene nu au penalizat constructorii cu probleme între anii 2012 – 2016. Grindeanu a explicat că „nu am găsit vreo firmă care să fi plătit penalități. Nu vrea să fac pe polițistul, dar contractele-cadru sunt foarte soft. Le vom schimba, de la viitoarele investiții, chiar în primul plen al CJT. Tot ce se va derula de acum pe investiții se va derula pe noul contract-cadru. Partea de penalități este foarte soft. I-am pus pe cei din aparatul de specialitate să lucreze la o formă nouă de contract-cadru”. Amintim că PRESSALERT.ro a prezentat faptul că Primăria Timișoara a aplicat penalități unei singure firme de construcții din 2012 și până în prezent.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.