ABSURD Meciurile de pe ”Dan Păltinișanu” pot goli bugetele cluburilor timișorene. Susținătorii...

ABSURD Meciurile de pe ”Dan Păltinișanu” pot goli bugetele cluburilor timișorene. Susținătorii lui ASU Poli se REVOLTĂ: ”E penibil!”. Cum e tratată ACS Poli

0
DISTRIBUIȚI
ASU Poli Hunedoara (5)
ASU Politehnica speră să joace meci de meci pe ”Dan Păltinișanu”

Formația susținută de suporterii timișoreni a primit o lovitură înainte de debutul în B. Consiliul Județean Timiș solicită lui ASU Politehnica circa 30.000 de lei pentru disputarea jocului cu Chindia Târgoviște pe ”Dan Păltinișanu”. Un preț exorbitant în condițiile în care suma de start a licitației pentru închirierea arenei a fost scăzută la 20.000 de lei pe lună. Din primele informații ACS Poli și Timișoara Saracens s-ar supune acelorași ”reguli”.

Timp de patru ani arena ”Dan Păltinișanu” a fost folosită fără plată de ACS Poli, de gratuitate bucurându-se și celelalte cluburi timișorene care nu jucau aici meci de meci. Situația s-a schimbat însă începând de ieri, 2 august. ”Marele oval” a fost scos la licitație publică dar nimeni nu s-a arătat interesat să achite suma cerută lunar pentru doi ani de zile, inițial fiind vorba de 25.000 lei pe lună. Direcția de Prestări Servicii Timiș din cadrul CJT se ocupă de administrarea bazei în continuare.

În acest moment, pentru un singur meci, cel de sâmbătă, s-a solicitat o sumă care i-a revoltat pe susținătorii lui ASU Poli.


21.000 lei, care cu TVA și cheltuieli ajunge undeva la 30.000 lei. ”Dacă așa înțelege CJT să susțină sportul timișorean atunci e PENIBIL… Vom vedea ce presupune contractul. Ni se cere să plătim înainte. Suma e absurdă”,  a declarat Sebastian Novovic, liderul Druckeria, pentru PRESSALERT.ro. Una dintre variantele discutate deocamdată doar amical între ACS și ASU e ca cluburile de fotbal, împreună cu Saracens RCM să meargă împreună la viitoarea licitație. ”Am discutat cu domnul Robu legat de o participare comună la licitație iar fiecare să plătească suma în funcție de câte meciuri dispută. Nu s-a făcut vreo întâlnire între cluburi, nu ne așteptam la așa o sumă acum, suntem încă bulversați. Vom vedea ce vom face. Cert e că sâmbătă jucăm pe Dan Păltinișanu”, a preciza Sebastian ”Mihalcea” Novovic.

Managerul sportiv al lui ASU Politehnica, Marius Cociu, e încrezător că se va găsi în cele din urmă o soluție decentă. ”Nu cred că e un tratament preferențial. Nu știu acum toate detaliile, sunt convins că așa e legea atunci și toate cluburile ne supunem acelorași reguli. Vom vedea ce presupune o înțelegere pe viitor, pentru că noi vom folosi stadionul doar la meciuri”, a precizat Cociu. ASU Poli debutează în Liga a II-a pe ”Dan Păltinișanu”, sâmbătă, de la ora 11, contra Chindiei Târgoviște.

Miculaș: ”E o problemă și pentru noi”

Ioan Miculaș susține că închirierea stadionului e o problemă de care se lovește și ACS Poli. Deși CJT e practic membru în ONG-ul care conduce formația. ”Prețul nu e doar pentru ASU, și noi vom plăti. Noi am propus o asociere în trei, ACS, ASU și rugby, pentru a merge la licitație și să beneficiem toate. Nu s-a făcut nicio întâlnire. E o problemă și pentru noi, vă dați seama, dacă avem patru meciuri acasă în această lună plătim peste 100.000 de lei”, a spus Ioan Miculaș, vicepreședintele și managerul sportiv al lui ACS Poli. Clubul de Liga I a primit se pare o derogare pentru a folosi alte anexe, precum vestiarele.

ACS Poli poate avea o problemă pentru jocul de duminică cu Pandurii, deoarece nici nu poate folosi banii din drepturile TV pentru alte plăți decât cele pentru restanțele către jucători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.