Studenții din Timișoara, provocați să realizeze jocuri video în cadrul unui program...

Studenții din Timișoara, provocați să realizeze jocuri video în cadrul unui program de dezvoltare inedit. Cum îi ajută să se angajeze mai ușor

0
DISTRIBUIȚI
joc video
Studenții din Timișoara, ajutați să realizeze jocuri video.

Studenții din Timișoara pasionați de jocuri video sunt provocați să se înscrie în cadrul unui program inedit, la finalul căruia au mari șanse să se angajeze mai ușor. Este vorba de „GameLAB TM”, primul program de dezvoltare a jocurilor video pentru studenți.

GameLAB TM va fi lansat în această toamnă

Astfel, tinerii participanți la programul care va fi lansat în această toamnă vor fi încurajați să creeze propriile jocuri video, să transforme o idee într-un produs propriu-zis, beneficiind de cursuri și mentorat de specialitate. Studenții vor face echipe, pentru a forma nucleul de dezvoltare a unui concept de joc. Aceştia vor fi asistaţi de profesioniști cu experiență în producția de jocuri video, abordând subiecte precum: designul de jocuri, marketing, management, dezvoltarea de produse, design de muzică, design de interfaţă, modelare 3D, programare.


Proiectul are două etape de selecţie. Prima presupune alegerea conceptelor de jocuri, iar a doua presupune selectarea proiectelor realizate, urmând a fi prezentate în forma finală în faţa unor specialiști.

„Am constatat că mediul online din Timişoara are nevoie de programe care să ajute studenţii să se dezvolte şi în afara universităţii. Acest proiect se vrea a fi o punte între mediul academic şi companii”, spune Roberto Hanaş, iniţiatorul GameLAB Timişoara. Proiectul este inspirat din Game Lab Oulu (Finlanda), care a luat naştere în 2012 şi s-a îmbunătăţit pe an ce trece, ajungând să faciliteze dezvoltarea a 12 noi startup-uri, 155 de concepte de produse, precum și a peste 300 de noi profesionişti.

„GameLAB promite să consolideze legătura între mediul educaţional şi mediul de afaceri, să aducă idei proaspete în domeniul jocurilor video şi să pregătească viitori specialişti în această industrie. Un important aspect al programului este faptul că oferă studenţilor şansa de a experimenta cum e să lucrezi într-un Startup, condiţiile şi provocările acestui program fiind foarte asemănătoare cu cele dintr-o companie la început de drum”, transmit inițiatorii programului.

Mai multe informații despre „GameLAB TM” sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.