Bilanțul Poliţiei de Frontieră în prima jumătate a anului: trafic de zeci...

Bilanțul Poliţiei de Frontieră în prima jumătate a anului: trafic de zeci de milioane de oameni, mai puțini migranți. Vezi cum se face supravegherea aeriană la granița de sud-vest VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
gard granita ungaria Supraveghere aeriană
Granița de sud-vest beneficiază și de supraveghere aeriană. Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

Anul acesta, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române a dispus măsuri de suplimentare a acțiunilor de supraveghere și control conform standardelor și procedurilor comunitare.

Astfel, în primele șapte luni ale anului 2016, IGPFR a înregistrat valori record de trafic la granițele țării: nu mai puțin de 31.663.880 treceri persoane, față de 24.912.020 în aceeași perioadă a anului trecut, creșterea fiind de 27,10%. În aceeași perioadă au fost constatate în zona de competenţă 11.637 fapte ilegale, din care 4.816 infracţiuni, cele mai multe înregistrându-se în domeniile trecere/tentativă de trecere ilegală a frontierei, fals și uz de fals, contrabandă cu bunuri de larg consum. Astfel, s-a înregistrat o scădere cu 9,4 % față de perioada similară a anului trecut.

În primele șapte luni ale anului 2016, în urma acţiunilor de supraveghere şi control ale frontierei de stat, poliţiştii de frontieră au depistat în zona de competenţă, 597 cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, din care 469 pe sensul de intrare în ţară şi 128 străini pe sensul de ieşire din ţară, 98 dintre aceștia fiind returnați autorităților de frontieră ale statelor vecine, în baza protocoalelor și acordurilor de readmisie.


Anul trecut, în aceeaşi perioadă, au fost depistaţi acţionând ilegal la frontieră 1.005 cetăţeni străini – 620 pe sensul de intrare şi 385 pe sensul de ieşire, sens în care în acest an se înregistrează o scădere de aproximativ 41% a migrației ilegale la frontierele României.

Supraveghere aeriană la granița de vest

În această perioadă, efectivele care îşi desfăşoară în mod curentactivitatea în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara sunt sprijinite de dispozitive comune, formate din poliţişti de frontieră de la sediul I.T.P.F. Timişoara, jandarmi şi poliţişti, care acţionează zilnic la frontiera verde. Totodată, echipaje din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi acţionează în sistem integrat, numărul acestora putând fi suplimentat în funcţie desituaţia operativă. De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorialal Poliţiei de Frontieră Timişoara, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.