Tencuiala de pe clădirile istorice din Timişoara pică în capul trecătorilor, proprietarii...

Tencuiala de pe clădirile istorice din Timişoara pică în capul trecătorilor, proprietarii sunt indiferenţi. Câte asociații au fost amendate

0
DISTRIBUIȚI
fatada cladire istorica tencuiala
Amenzi pentru clădirile de pe care pică tencuiala

Să circuli pe trotuar, în centrul istoric al Timişoarei, şi nu numai, pe sub clădirile care arată jalnic, reprezintă un adevărat pericol. Nu puţine sunt imobilele din oraş pe care au fost lipite afişe prin care trecătorii sunt avertizaţi că există „pericol de accidentare”. Asta pentru că timişorenii se pot trezi cu bucăţi de tencuială în cap, din cauza stării foarte avansate de degradare a imobilelor istorice.

Amenzi cuprinse între 4.000 și 8.000 lei

Din păcate, proprietarii acestor clădiri nu au de gând să le reabiliteze, motiv pentru care Poliţia Locală Timişoara a început să dea primele amenzi. În total, 15 asociaţii de proprietari s-au ales cu sancţiuni cuprinse între 4.000 şi 8.000 lei, iar controalele vor continua şi în perioada următoare.

Reprezentanţii instituţiei anunţă că poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal continuă, în această perioadă, reverificările la imobilele istorice din Timişoara ai căror proprietari au fost notificați să întrețină clădirile deținute.


Însă poliţiştii au constatat că, în unele cazuri, nu s-a făcut niciun demers de obținere a documentațiilor necesare demarării procedurilor de remediere a stării de degradare.

Astfel, săptămâna trecută altor cinci asociații de proprietari de imobile din zona Cetate și din zona Traian le-au fost întocmite procese verbale de constatare a contravențiilor. „Reamintim că termenul pentru demararea procedurilor de obținere a certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire a expirat la începutul lunii iulie”, transmite Poliţia Locală Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.