Concert de lansare a albumului „Maria Radna Live”. Vezi când va avea...

Concert de lansare a albumului „Maria Radna Live”. Vezi când va avea loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI
Petre Ionuţescu lansează albumul Maria Radna Live
Petre Ionuţescu lansează albumul Maria Radna Live

Muzicianul timișorean Petre Ionuțescu (inițiatorul proiectului Trompetre) lansează albumul de debut „Maria Radna Live” printr-un concert de muzică ambientală care va avea loc la Mănăstirea Maria Radna, sâmbătă 13 august, de la ora 21.00.

În vara anului trecut, în cadrul manifestărilor dedicate inaugurării bisericii reabilitate de la Mănăstirea Maria-Radna din Lipova, a avut loc și un eveniment eclectic-experimental. Artiștii reuniți în jurul proiectului Trompetre au concertat acolo pe 15 august 2015, iar cavalul, fluierul, tulnicele, trompeta, tuba și psalterionul au dat evenimentului pete de culoare autohtone străvechi.


Înregistrarea concertului de la Lipova s-a materializat într-un album.

Maria Radna Live conține 7 piese – compoziții originale, toate având ca punct de inspirație natura. Lansarea materialului a avut loc în acest an şi la Domul din Piața Unirii. După apusul soarelui, Trompetre și prietenii vor călăuzi spectatorii pe tărâmuri de poveste, muzical-magice: „prin codrii umbroși, prin peșteri cu răsunări sticloase, să dea de știre la toată lumea de susurul izvoarelor, de foșnetul frunzișului, de tânguitul crestelor și câte și mai câte or întâlni”.

Nucleul proiectului îl constituie artiștii Petre Ionuțescu, Gabriel Almași, Sergiu Cătană, Arthur Balogh şi Marian Ştefan, lor alăturându-se mai mulți invitați ce aduc evenimentului o coloratură diversă.

Trompetist, muzician și producător, Petre Ionuțescu este membru fondator al formațiilor Funky Growl, Blazzaj și fondator al asociației Romanian Brass Society. A colaborat cu nume importante de pe scena românească, precum Alexandrina, Thy Veils, Subcarpați sau Negură Bunget.

Intrarea la acest concert este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.