Timișoara Saracens, VICTORIOASĂ pe tunete și fulgere în fața Stelei. Cum arată...

Timișoara Saracens, VICTORIOASĂ pe tunete și fulgere în fața Stelei. Cum arată programul campionilor în Europa GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
saracens csa stea (1)
Timișoara Saracens a rezistat ”furtunii” cu Steaua

Timișoara Saracens RCM și-a regăsit ritmul acasă în fața liderului. Campioana României a învins-o pe CSA Steaua București, scor 8-6 (8-0), după un meci greu dar care arată că eșecul cu CSM din runda trecută a fost un accident. Jody Rose a marcat singurul eseu al unei partide încheiate pe fundal de tunete și fulgere în Ronaț.

Bănățenii au arătat în prima parte cine sunt ”șefii”, dar nu fără pierderi. Moala Viliami s-a accidentat destul de grav după patru minute de la start, nu a mai putut călca pe picior și a fost schimbat. În minutul 15 vedeta oaspeților, Florin Vlaicum a irosit o penalitate. Peste alte cinci minute Calafeteanu a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă. După o luptă dură la mijlocul terenului, o fază cu greșeală a steliștilor a dus la înscrierea unicului eseu. Jody Rose a culcat balonul la colț după un atac prelungit, dar Radu Petrescu a solicitat arbitraj video. După ”parlamentări” neobișnuit de lungi s-a dat până la urmă eseul meritat. ”Cala” nu a putut însă să adauge două puncte dintr-o poziție dificilă.

Partea a doua a început mai bine pentru CSA Steaua, ”militarii” reducând din diferență prin Vlaicu (min. 42), tot el a ratat apoi o altă penalitate. Urmată și de o nereușită a lui Vali Calafeteanu. Aholelei a avut și el parte de doar câteva minute pe gazon, dar Gigi Militaru a trebuit să reintre din cauză că și noua achiziție s-a accidentat. Vlaicu a mai pus trei puncte prin penalitate, dar apoi vremea a dejucat și ea planurile ambelor echipe. Precum la încercarea de transformare a lui Calafeteanu de pe final. Până la urmă Saracens RCM nu a putut fi depășită acasă nici de Steaua și și-a recompensat fanii care au rezistat prin stropii din final.

Timișoara Saracens RCM strânge două victorii din trei meciuri, dar acestea au venit în fața contracandidatelor Baia Mare și Steaua.


Cea din urmă lider în continuare cu +6 puncte (15), dar și cu joc în plus.

”Cum am spus Steaua are jucători bun, ne așteptam la un meci greu, asta am primit. Mai sunt multe îmbunătățire de făcut, am arătat caracter pentru că ne-am făcut treaba azi. Echipele au jucat în aceleași condiții. Am făcut ce trebuie pentru a obține punctele. Accidentarea lui Moala arată mai urât, pare în zona gambei, vedem cât va sta. Sperăm ca majoritatea jucătorilor accidentați să revină rapid pe teren. Ne bucurăm de victorie, dar luni revenim la treabă”, a declarat Grainger Heikell la final.

Și-au aflat ordinea adversarilor în Europa

În continuare jocurile din SuperLigă par să fie o pregătire pentru adevărata provocare: Challenge Cup. ”Acest meci ne-a arătat că mai avem mult de muncit pentru a ajunge unde ne-am propus. Sperăm să reușim acest lucru până la începerea meciurilor europene. Am întâlnit o echipă Steaua care s-a întărit, ne-a arătat nivelul la care suntem. În economia clasamentului e foarte important, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece că am reușit aceste două victorii. E început de campionat și nu putem trage concluzi pripite, amândouă, Baia Mare și Steaua, sunt echipe puternice. Mai e mult de jucat. Eu nu m-am uitat cu cine jucăm prima dată sincer, am vrut să mă concentrez pe meciul de azi”, a spus Andrei Rădoi.

Timișoara Saracens a aflat că va întâlni în primul meci din EPCR Challenge Cup pe scoțienii de la Edinburgh în data de 15 octombrie pe ”Dan Păltinișanu”. Urmează o deplasare la Paris (Stade Francais) (20.10) și apoi un duel cu Harlequins pe 10 decembrie la Timișoara, în turul grupei.

Timișoara Saracens RCM: Fercu, Lemnaru, Sefanaia, Fonovai, Moala, Rose, Calafeteanu, Militaru, Căpățână, Pungea, Mureșan, Drenceanu, Ianuș, V. Rus, Burcea (cpt.). Au mai intrat: Rădoi, Aholelei, Morrison, Conache, Simionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.