Timișoara Saracens schimbă ”macazul” pentru duelul cu liderul CSA Steaua. Ce și-au...

Timișoara Saracens schimbă ”macazul” pentru duelul cu liderul CSA Steaua. Ce și-au reproșat campionii după eșecul surprinzător cu CSM Olimpia

0
DISTRIBUIȚI
Saracens Tim Baia Mare (5)
Timișoara Saracens a strâns rândurile după eșecul-șoc cu CSM Olimpia

Campioana României la rugby a surprins în ultima rundă prin eșecul suferit pe terenul bucureștenilor de la CSM Olimpia. Timișoara Saracens RCM poate șterge ultima impresie însă mâine, tot într-un duel cu o trupă din capitală, de această dată adversar va fi CSA Steaua, o rivală în lupta pentru titlu. Tehnicianul Grainger Heikell a anunțat că va reveni la o formulă apropiată celei de bază.

”Un meci aș zice foarte greu, foarte disputat. Steaua e liderul campionatului, am jucat în semifinalele Cupei cu ei și i-am învins clar, acest lucru cred că-i va motiva, și-au anunțat obiectivul de a câștiga campionatul, există premisele unui meci foarte disputat… Venim după un meci slab făcut la CSM București, sper că băieții și echipa tehnică au învățat din greșelile de la acel meci și sunt convins că vom vedea o altă echipă mâine contra Stelei. Aștept mai multă implicare, dăruire, să fie o echipă, și la sfârșitul zile sunt sigur că vom câștiga. Obiectivul e doar victoria, nu acceptăm altceva”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

”Normal că suntem dezamăgiți de eșecul cu CSM. Am discutat de-a lungul acestei săptămâni… Am făcut o bună evaluare. Așteptăm cu optimism duelul cu Steaua, e un meci dificil, au luat jucători de calitate înaceastă vară, va trebui să dăm totul ca să câștigăm.


Așteptăm o performanță bună mâine”, a spus Grainger Heikell. După primul 15 oarecum experimental trimis în teren cu CSM Olimpia, tehnicianul neozeelandez al bănățenilor a anunțat revenirea la un 15 cât mai apropiat celui folosit în runda a doua. ”Vor fi schimbări, vom reveni probabil la echipa care a intrat cu Baia Mare. Am avut oportunități săptămâna trecută, dar am făcut multe erori, nu cred că problema a fost schimbărilor. Atitudinea și determinarea trebuie să fie la fel în fiecare săptămână”, a precizat Heikell.

Deși ”sarazinilor” le-au fost refuzate câteva eseuri, unele decizii fiind discutabile, aceștia s-au concentrat asupra propriilor greșeli. ”Venim după un meci dezamăgitor făcut la București, e o situație nouă să pierdem la CSM, am avut un eșec neașteptat acolo, dar am identificat toate problemele și greșelile din acel meci, am discutat foarte mult despre această înfrângere, am hotărât să avem atitudinea potrivită pentru meciul cu Steaua. Va fi foarte dificil, vin cu un moral bun, au făcut achiziții care aduc un plus echipei. Noi în ultimul meci cu ei am făcut un joc foarte bun, sperăm să facem și mâine. Ne dorim pentru că ce am făcut weekend-ul trecut nu ne caracterizează… Cred că ce am greșit cel mai mult a fost atitudinea greșită pentru un meci de rugby. Nu am finalizat și le-am dat ocazia să stea aproape de noi, să creadă că pot să câștige și s-a văzut la final”, a explicat Stelian Burcea, căpitanul bănățenilor.

”Nu mai putem să facem pași greșiți în actualul sezon, orice pas poate avea urmări acum. Obiectivul e de a termina pe locul 1 bineînțeles. E o complicație, dar sperăm să o remontăm”, a concluzionat Filipaș.

Partida Timișoara Saracens RCM – CSA Steaua București se dispută mâine, de la ora 17.00, pe arena din Ronaț, în etapa a IV-a a SuperLigii. Dacă bănățenii au cinci puncte din două meciuri, ”militarii” sunt lideri cu 14 puncte din trei victorii.

Timișoara Saracens (15-le probabil): 1. Gigi Militaru, 2. Eugen Căpățînă, 3. Horațiu Pungea, 4. Ionuț Mureșan, 5. Marian Drenceanu, 6. Daniel Ianuș, 7. Vasie Rus, 8. Stelian Burcea, 9. Vali Calafeteanu, 10. Jody Rose, 11. Viliami Moala, 12. Fonovai Tangimana, 13. Brian Sefanaia, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.