Timișorean care a înșelat sute de oameni promițându-le locuri de muncă în...

Timișorean care a înșelat sute de oameni promițându-le locuri de muncă în străinătate, ridicat de mascați. La ce sumă ENORMĂ se ridică prejudiciul

0
DISTRIBUIȚI

barbat-retinut-a-condus-baut-fara-permis

A crezut că poate face o avere din naivitatea unor români, dornici să găsească locul de muncă ideal, pe graniță. Un bărbat de 30 de ani din Timișoara, administrator al unei firme, a fost „săltat” de polițiști și reținut în urma unor descinderi care au avut loc astăzi.

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie – iunie 2016, bănuitul ar fi indus în eroare mai multe persoane interesate de obţinerea unui loc de muncă în străinătate. Din cercetări a reieşit că cel în cauză ar fi publicat anunţuri în mediul virtual constând în recrutare de personal pentru diferite domenii de activitate, meserii ce urmau să fie desfăşurate în străinătate (Germania, Austria şi Anglia), în urma cărora persoanele vătămate s-ar fi prezentat la sediul societăţilor pentru încheierea unui contract individual de muncă cu angajatorii străini.

La sediul societăţii, persoanele achitau diferite sume de bani şi semnau contracte de mediere şi procese verbale de consultanţă.

Prejudiciul estimat se ridică la aproape 2.500.000 de lei.


În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor

4500 de contracte de mediere, alte documente şi înscrisuri, precum şi medii informatice de stocare. Bănuitul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.